Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yıktığı 10 ilden Ankara'ya yerleşen depremzedelerin su aboneliklerinden ücret alınmayacağını açıkladı. Yavaş, suyun depremzedeler için 10 metreküpe kadar 1 TL olarak fiyatlandırılacağını bildirdi.

Yavaş açıkladı: Ankara’ya yerleşen depremzedelere 'su' kolaylığı

BirGün/ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’ya gelen depremzedelerin yerleştirme süreçlerini kolaylaştırmak adına su aboneliklerinde güvence ve açma bedeli alınmayacağını duyurdu.

Uygulamaya yönelik sosyal medya hesabından açıklama yayımlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’ya yerleşen depremzedelere suyun 10 metreküpe kadar 1 TL olarak fiyatlandırılacağını da belirtti.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'ya gelen depremzedelerimizin yerleşme süreçlerini kolaylaştırmak adına su aboneliklerinde; Güvence ve açma bedeli almayacak, DASK istemeyecek ve 10 m³'e kadar 1 TL'den su temini sağlayacağız. Kuracağınız yeni hayatta biz tüm desteğimizle yanınızdayız" ifadelerini kullandı.