AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da gerçekleştireceği ziyareti için kullanılan afişte yazar Şeyhmus Diken’in kitabının adının kullanıldığı ortaya çıktı. Afişe tepki gösteren Diken “Kitabımın adını kullanmışlar! Bir bu kalmıştı, elde avuçta” dedi.

Yazar Şeyhmus Diken’den 'Erdoğan afişi' tepkisi: Kitabımın adını kullanmışlar

HABER MERKEZİ

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında farklı kentlere ziyaretler düzenleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti için kullanılan afişte Şeyhmus Diken’in kitabının adı kullanıldığı ortaya çıktı.

Erdoğan için hazırlanan afiş ile “Sırrını Surlarına Fısıldayan Şehir Diyarbakır” kitabının görselini Twitter üzerinden paylaşan PEN Yazarlar Derneği Diyarbakır Temsilcisi Şeyhmus Diken, “Kitabımın adını kullanmışlar! Bir bu kalmıştı, elde avuçta” ifadelerini kullanarak duruma tepki gösterdi.

CHP’NİN VAATLERİNİ DE KOPYALAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Erdoğan tarafından açıklanan AKP'nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerden bazılarının Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olduğu belirtilmişti.

Konuyla ilgili konuşan CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, AKP'nin CHP'den kopyaladığı seçim vaatlerini sıralamıştı.

Ünsal, "Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız” ve “Gençler liyakata göre işe girecek” vaatlerinin ilk kez Kılıçdaroğlu tarafından dile getirildiğini ifade etmişti.

CHP'li Ünsal ayrıca yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanması, ücretsiz internet hizmeti, aile destek sistemi uygulamalarına ilişkin "Bu vaatler Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatleri. Gelir tamamlayıcı aile destek sistemini biz yıllardır söylüyoruz. Bu CHP'nin bir projesidir. Bu vaatleri hepimiz hatırlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.