CHP’de bugün kurultay sonrası ilk PM toplantısı gerçekleştirilecek. CHP Lideri Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak toplantıdan sonra yeni parti yönetimi belli olacak.

Yeni A Takımı belli oluyor
Fotoğraf: Depo Photos

BirGün / ANKARA

CHP'nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda seçilen yeni Parti Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirecek. CHP Genel Merkezi’nde bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında hem partinin yeni dönem siyaseti ele alınacak hem de yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belirlenecek.

CHP Lideri Özgür Özel’in başkanlığında toplanacak Parti Meclisi, ilk olarak kurultay değerlendirmesi yapacak. PM’nin gündeminde ayrıca Yargıtay krizine karşı CHP’nin attığı adımlar, yeni dönem siyasetinde yapılması gerekenler, yerel seçimlere hazırlık ve yeni parti yönetiminin oluşturulması da yer alıyor.

CHP Parti Meclisi toplantısının ardından Genel Başkan Özgür Özel’in A Takımı olarak da adlandırılan yeni MYK’yi açıklaması bekleniyor. "Partiyi danışmanlarla değil genel başkan yardımcıları ile yönetmek istiyorum" dediği bildirilen CHP Lideri Özel’in bu nedenle hemen her alana uzman bir yardımcı atayacağı kaydedildi. Bu kapsamda Selin Sayek Böke’nin yeni Genel Sekreter, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı bildiriliyor. Parti Meclisi üyelerinden Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin ekonomi, Prof.Dr. İlhan Uzgel’in ise dış politikadan sorumlu olması bekleniyor. PM’de ayrıca Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İstanbul Milletvekilleri Gökan Zeybek ve Suat Özçağdaş, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, gazeteci Ali Haydar Fırat ile emekli tümamiral Yankı Bağcıoğlu ve  ismi de MYK için konuşulanlar arasında yer alıyor.

9 İSİM ‘MUHALİF’ LİSTE’DEN

60 kişilik CHP Parti Meclisi’nin 50’si, Genel Başkan Özgür Özel’in listesinden seçilerek PM üyeliğine geldi. Dokuz isim ise eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Oğuz Kaan Salıcı tarafından hazırlanan anahtar listeden seçildi. Hiçbir listede yer almadan Parti Meclisi’ne seçilen tek isim ise CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldu.