Yeni yıla girerken gayet manasız bir umut dolmuştu içime. Twitter’a bakmadan uyumuştum. Sabah leş bir haberle uyandık. Reina saldırısı umutları yerle bir etti. Umudum gittikçe azalsa da umutsuzluğu reddediyorum

Yıl nasıl başladıysa öyle gitmesin

Umudu kaybetmeyelim dedikçe dayak yediğimiz bir coğrafyada müzikle, ayakta kalmaya çalışıyoruz. Daha ne kadar ayakta kalabiliriz bir fikrim yok. Umudumu kaybetmek istemiyorum. Yeni yıl kararlarımın arasında daha az politika konuşup daha çok müzikten bahsetmek. Diğeri de iyi şeyleri daha çok paylaşmak. İyi şeylere gelince… Geçen yıl konser iptalleriyle ilgili bir yazı yazmıştım. Yerli isimlere daha çok destek vermemiz gerektiğinden bahsetmiştim. Hoş, bu başlık altında bağırıyorum. Neyse geçen yıl gelen iyi/kötü tepki her zamankinden fazlaydı.

Memleketteki tüm konserlerde bu yıl ciddi bir tıkanma yaşanacak. İptaller gelmeye başlamıştı fakat özellikle bu Reina saldırısından sonra iptaller artacaktır. Üzgünüm ama sektör battı. Çıkış yolu yerli müzik olacak.

Bununla iligli 2 etkinlikten bahsedeceğim. Birincisi kadrosunu Bant Mag’in hazırladığı Demonation Festival’i. Bu yıl 7.’si düzenleniyor. Kadrosuyla yıllardır yeni isimleri keşfetmek için memleketteki en güzel organizasyondan biridir. 6-7-8 Ocak tarihlerinde Arkaoda, Babylon, Bant Mag. Havuz ve KargART’ta gerçekleştirilecek festivalde Tunç Çakır, Sahtekar, Oldleaf, Mind Shifter, Loradeniz, Seconhand Underpants, Lopenstraat, Da Poet, Islandman, Özüm İtez, Özgün Semerci, Plaj, Yank ve Foton Kuşağı sahne alacak.

Bu isimlerden Loradeniz’in REM adlı şarkısını yeni dinleyip çok beğendim. Lopenstraat’ı geçen yıl Roxy Müzik Günleri’ne katıldıklarında dinlemiş ve çok beğenmiştim. Yank, Foton Kuşağı ve Islandman da keşfetmeye değer isimler. Diğer isimleri de bu sefer daha dikkatli dinleyeceğim.

Bir diğer etkinlik ise Zorlu PSM’de gerçekleştirilen Lokalize adlı Festival. Lokal grupları yücelten her iş gibi buna da hep destek tam destek mottosuyla yaklaşıyorum. Lokalize’de sahne alanlar haliyle Demonation’a göre bir tık daha tanınmışlar. Örneğin Kabus Kerim, Hey! Douglas, Büyük Ev Ablukada, Nihil Piraye, Islandman, Sahte Rakı, Emre Nalbantoğlu, Baba Zula, Mind Shifter, Z.Axis, Cüneyt Taylan, In Hoodies, 123, Son Feci Bisiklet ve Sarp Maden, Alp Ersönmez, Volkan Öktem’den oluşan MÖE. Etkinliklerin tarihlerini Zorlu PSM’nin web sitesinden takip edebilirsiniz.

Yerli ve yeni gruplara sahne sağlayan her mekâna saygım sonsuz. Fakat bize de düşen görev gidip izleyip bu grupları desteklemek.