Trabzonspor zorlu Başakşehir deplasmanına geçen senenin en önemli oyuncuları Onur Kıvrak ve Mehmet Ekici’yi ilk 11’e monte ederek başladı. İki oyuncu geçen seneki formlarına kavuşması hem Trabzon hem de Milli Takım için kazanç olacaktır. Henüz 4. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Visca topu ön direğe ortaladı. Mahmut’un kafayla altıpasa indirdiği top, Onur uzaklaştırmaya çalışırken Yalçın’a çarparak filelerle buluştu. Maçın hemen başında gelen gol Trabzon için zaten zor geçmesi beklenen 90 dakikayı iyice zora soktu. Zira ligimizin takım savunmasını en iyi yapan ekibine karşı geriden gelip öne geçmek bir türlü taşların yerine oturamadığı Trabzon için kolay değildi. İlk yarının genelinde konuk ekip topa hâkim olan taraf olsa da pozisyonlar üreten Abdullah Avcı’nın takımıydı. Trabzonspor ilk yarının sonlarında kurabildiği baskı soyunma odasına skoru eşitleyerek gitmeye yeterli değildi.


İkinci yarıda da görüntü değişmedi. Trabzonspor topla daha fazla oynuyordu ancak Başakşehir topla daha işlevsel olan taraftı. Şota ilk oyuncu değişikliğini 52. dakikada sakatlanan M’bia’nın yerine Medjani’yi alarak yaptı. İlk çeyrekten sonra Trabzonspor etkili ataklar geliştirmeye başladı. Ancak Başakşehir de kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkarak farkı artırma fırsatları yakalıyordu. Şota ikinci hamlesini 65. dakikada Erkan’ın yerine N’Doye’yi alarak yaptı. Abdullah Avcı’nın oyuna ilk müdahalesi 74. dakikada Emre ve Cenk’i oyuna alarak oldu. Şota’nın son hamlesi yine geçen sezonun iz bırakan oyuncularından Yusuf’u oyuna almak oldu. Maçın son çeyreğinde mücadele dozu, tempo ve pozisyonlar artarken skor değişmedi. Uzatma dakikalarında Volkan Babacan’ın yanlış tercihi Fırat Aydınus’un yanlışıyla birleşince kazanılan penaltı vuruşunda Cardoza’nın çerçeveyi tutturamaması maçın skorunu ilan etti.


Geçen hafta İbrahim Hacıosmanoğlu hakemleri Avni Aker Stadyumu’nda saygıdeğer bir büyüğü onu arayana kadar hakemleri nasıl rehin tuttuğunu pişkin pişkin kameralara anlatmıştı. Hem TFF tüzüğüne göre hem de ceza hukukumuza göre de suç işleyen Hacıosmanoğlu’nun hayatının geri kalanında değil kulüp yönetmek stadyumların önünden dahi geçememesi gerekirken, ceza alan 10 yönetim kurulu üyesi arasında en az hak mahrumiyeti cezası ona verildi. Trabzonspor tarihinin en başarısız başkanı Trabzon halkını da futboldan soğutmuş durumda. Karadeniz temsilcisinin başarısı için teknik direktör ve kadro değişikliklerinden ziyade kulübü takım elbiseyle temsil eden kadroların yenilenmesi gerekiyor...