ÖSYM’nin gerçekleştireceği Yükseköğretim Kurumu Sınavı'na bu yıl milyonlarca aday katılacak. Üniversite öğrencisi olmaya aday herkesin YKS’ye katılabilmeleri için belirtilen tarihler aralığında başvuru işlemlerini yapmaları ve ücretlerini yatırmaları gerekiyordu. ÖSYM tarafından ilan edilen başvuruları kaçıran adaylar YKS geç başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. ÖSYM YKS geç başvuru tarihleriyle ilgili bilgilerin de yer aldığı YKS- 2023 sınav takvimini yayımladı. Peki, YKS Geç Başvuru Ne Zaman? YKS geç başvuru nereden yapılır? YKS Başvuru ücreti ne kadar?

YKS Geç Başvuru Ne Zaman? YKS geç başvuru nereden yapılır?

ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumu Sınavı'na (YKS) bu yıl milyonlarca üniversite öğrencisi adayı katılım gösterecek. Ancak üniversite öğrencisi adaylarının YKS içerisinde bulunan AYT, TYT ve YDS sınav oturumlarına katılabilmeleri için ÖSYM’nin belirttiği tarihlerde başvurularını tamamlamaları ve sınav ücretlerini belirtilen bankalara yatırmış olmaları gerekiyordu.

YKS-2023 başvuruları bu yıl 17 Nisan'da başladı, 23 Nisan saat 23:59'da son buldu. ÖSYM tarafından ilan edilen başvuruları kaçıran adaylar YKS geç başvuru tarihlerini araştırmaya başladı.

YKS Geç Başvuru Ne Zaman?

ÖSYM'nin yayımladığı 2023-YKS sınav takvimine göre geç başvurular başladı. YKS- 2023 geç başvurular ise 27 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

yks-gec-basvuru-ne-zaman-yks-gec-basvuru-nereden-yapilir-1143927-1.

YKS geç başvuru nereden yapılır?

YKS geç başvuru hakkını kullanmak isteyen adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri bölümünden YKS geç başvurularını gerçekleştirebilecekler.

ÖSYM 2023 - YKS Geç Başvuru için Tıklayınız

YKS Başvuru ücreti ne kadar?

YKS başvuru ücreti ise her oturum başına 115 TL olarak belirlendi. Adayların ücretlerini yatırmaları halinde başvuru işlemleri tamamlanacak.