YORUM | Sergen Yalçın, Fenerbahçe'de ne yapar?

Eren TUTEL

Büyük camialarımız uzun süredir büyük bir çıkmazın içinde. Ekonomik bağımsızlığını yitiren kulüpler için başarı mecburiyetinin olması çok büyük bir yük. Bu başarı baskısını en yoğundan hisseden kulüp ise şüphesiz Fenerbahçe. Şampiyonluk hasretini dokuz sezona çıkartan sarı-lacivertli kulüp için artık şampiyonluk olmazsa olmaz bir gereklilik. 

Baskı altında olmanın verdiği gerginlikle hareket eden Ali Koç yönetimi de bu baskının altında fazlasıyla ezildi. Hata üstüne hata yapan Koç yönetimi için artık yolun sonuna geldi. Onlar için tek çıkar yol şampiyonluk. Hatta önümüzdeki sezon alınacak şampiyonluk bile Ali Koç’un koltuğunu koruması için yeterli olmayabilir. 

Böylesine zorlu bir süreç içinde Ali Koç’un başarı geçmişi olan klişe tabirle ‘ligi bilen antrenöre’ gitmesi oldukça doğal. Sergen Yalçın tercihi de bu standartlar içinde yerinde olur. Yalçın’ın lig içindeki tecrübesi Beşiktaş ile yaşadığı başarı iyi bir referans. 

Ancak uzun vadeli başarı isteyen bir kulüp için Sergen Yalçın iyi bir tercih mi? Orası tartışılır. 2013’te başladığı teknik direktörlük kariyerinde bir takımın başında ortalama 0,56 yıl kalmış Yalçın ile bir gelecek inşa edilmesi pek kolay değil.

Zaten bunların pek bir önemi de yok, günlük yaşayan bizler için her zaman bugünü kurtarmak öncelik. Ne dünden kalan geleneğin ne geleceğe bırakılacak mirasın bir önemi var. 

Sonuç olarak Sergen Yalçın, Fenerbahçe’ye istediği şampiyonluğu verebilir ancak bu şampiyonluk Kanarya’nın geleceğini aydınlatabilir mi, bunu söylemek oldukça zor.