HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir YouTube yayınında “Milletin laiklik ile derdi olduğunu” ve karma eğitim ‘dayatmasından’ vazgeçilmesi gerektiğini söylerken LGBTİ+’ları yine hedef gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Zekeriya Yapıcıoğlu karma eğitim ve laikliği hedef aldı: Dayatmayın kardeşim

Hizbullah’a yakınlığının yanı sıra kadın karşıtı söylemleriyle ve LGBTİ+’ları hedef göstermesiyle öne çıkan HÜDAPAR’ın AKP listelerinden milletvekili olan genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ‘Uzay Haber’ isimli YouTube kanalında açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, toplumun laiklik ile sorunu olduğunu öne sürerken karma eğitimi ‘dayatma’ olarak niteledi. 

Yapıcıoğlu, programın sunucusunun “Laiklikle ilgili sıkıntınız var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Laiklikle bu milletin sıkıntısı vardır. Bu millet laikliğin nasıl uygulandığını görmüştür. Laiklik bu memlekette, din düşmanlığı olarak uygulanmıştır. Laiklik bu memlekette; milletin kılığına, kıyafetine Kuranına, ezanına, namazına, camisine, iş hayatına, eğitim hayatına karışmıştır.”

“KARMA EĞİTİMİ DAYATMAYIN KARDEŞİM”

Daha sonra karma eğitimi hedef alan Yapıcıoğlu, bu konudaki rahatsızlığını “Karma eğitimi herkese dayatmayın kardeşim. Lise okuduğum döneme kadar da meslek liselerinde kızlar ve erkeklerin okulları ayrıydı” sözleriyle açıklarken bütün dünyada karma eğitimin 'zararlarının' görüldüğünü, “Biz kız çocuklarına yaptığımız haksızlıktan nasıl dönebiliriz” diye tartışıldığını ancak Türkiye’de ideolojik saiklerle savunulduğunu ileri sürdü.

Yapıcıoğlu, nikahsız birlikteliklerin önüne geçilmesi gerektiğini de belirtirken LGBTİ+’ları yeniden hedef gösterdi ve parlamentoda bu konularla ilgili birtakım girişimlerde bulunacaklarını söyledi: “Sadece zinanın değil, toplumun ahlakının altını oyacak ne kadar fiil varsa önüne geçilmesi lazım. Bununla ilgili de girişimlerimiz olacak.”