Avrupa Parlamentosu toplantısına bağlanan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, AB’ye seslenerek, “Bizimle olduğunuzu kanıtlayın. Bizi yalnız bırakmayacağınızı kanıtlayın” ifadelerini kullandı.

Zelenski’den AB’ye: “Bizimle olduğunuzu kanıtlayın. Bizi yalnız bırakmayacağınızı kanıtlayın”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Parlamentosu'na telekonferans yöntemiyle canlı katılarak açıklamalarda bulundu.

“Benim ülkemde bu devir bitti” diyen Zelenski, “Ben şuna inanıyorum ki bugün bu hayatlar önemli değerler uğruna kaybediliyor, özgürlük uğruna kaybediliyor. Ancak Ukrayna halkı mükemmel bir halk. Biz hep kazanacağız diyoruz, herkesi yeneceğiz diyoruz. Sizler de bunu görebildiğiniz için çok mutluyuz” dedi.

Avrupa’nın Ukrayna'yı tercih ettiğini söyleyen Zelenski, “Biz de bu amaç doğrultusunda hareket ediyoruz. Ben de sizden bugün bunu duymak istiyorum. Ukrayna AB'yi tercih ediyor, AB'nin bir parçası olmak istiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Volodimir Putin’e, “Bu bir askeri harekattır diyecektir Putin ancak hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz? Dün 16 çocuk hayatını kaybetti. Hangi askeri mevzilerden bahsediyorsunuz?” ifadeleriyle seslenen Zelenski, AB üyesi olmak istediklerini söyledi ve AB’nin Ukrayna’nın yanında olduğunu kanıtlamasını istedi:

“Halkımızın şu anda motivastyonu çok yüksek. Biz vatanımız için çarpışıyoruz. En yüksek motivasyonumuz da bu. Ancak bir AB'nin eşit bir üyesi olmak için de mücadele veriyoruz. Avrupa Birliği'ne girersek AB bizimle çok daha güçlü olacak. Biz gücümüzü ispat ettik. Siz de bize kanıtlayın Bizimle olduğunuzu kanıtlayın. Bizi yalnız bırakmayacağınızı kanıtlayın. Yaşam ölümden önce gelecek, karanlık aydınlığa çıkacak. Zafer bizimle olsun.”