Zirve yeniden Aslan’ın

Ligin boyu iyice kısalırken, üstte ve altta işler iyice kızışıyor. 29. haftanın takımı Başakşehir’i etkili bir oyunla mağlup eden Galatasaray olurken, Fatih Terim de haftanın teknik direktörü olmayı hak etti. Bazen tek bir oyuncu her şeyi değiştirebiliyor. Trabzonspor karşısında skoru kabullenmeyen Musa Çağıran hem haftanın oyuncusu hem de en şık golünün sahibi oldu.

Haftanın açılış maçında, Akhisar deplasmanında erkenden skor üreten Beşiktaş, bu sayede zorlanmadan kazandı. Kara Kartal, Avrupa defterini kapattıktan sonra şampiyon gibi oynamaya başladı. Lig performansındaki bu gecikmeli yükseliş hedefe ulaşmak için yeterli olacak mı hep beraber göreceğiz. İstikrarsızlık Akhisar’ın oyun karekterine dönüşüyor olabilir mi? Altındaki hiç bir takım kazanamadığı için bu mağlubiyetin faturası beklendiği kadar ağır olmadı. Ancak bir an evvel kazanmaya başlayıp fırtınadan uzaklaşmaları gerekiyor. Girdaba bir kapılırlarsa kendilerini 1.Lig’de bulabilirler.

Ligden düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup eden Kasımpaşa galibiyet serisini 3 maça çıkararak Avrupa hayalleri kurmaya başladı. Karabükspor Kasımpaşa’yı kendi silahıyla vurmayı planlamıştı. Savunma işini de doğru yaptılar. Ancak hücumda hiç bir varlık gösteremeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Alanyaspor Malatya deplasmanında bir puanı 90+4’de Welinton’un golüyle kurtardı. Son 5 haftaya girilirken alınan her puan kıymetli. Yeni Malatyaspor teknik direktör Erol Bulut’un işaret ettiği 40 puan barajını bir türlü ulaşamasa da alttaki takımların da kazanamaması, ateş hattının sıcaklığını hissetmelerine engel oluyor.

Deplasmanda Sivasspor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup eden Fenerbahçe şampiyonluk yarışında rakiplerini takibe devam etti. Aykut Kocaman, bu karşılaşmanın ardından kulüp tarihinin resmi maçlarda en fazla müsabakaya çıkan çalıştırıcısı oldu. Evinde Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir’i mağlup etmeyi başaran Sivasspor, Fenerbahçe’ye zor anlar yaşatsa da haftayı puansız kapattı. Rakibinin 4 maçlık gol yememe serisini sona erdiren Robinho’nun golü biraz daha erken gelse maçın hikayesi farklı olabilirdi.

Karabükspor galibiyetinin ardından oynadığı 4 maçı da kaybeden Kayserispor, evinde Gençlerbirliği’ni mağlup ederek kötü seriyi noktaladı. Üstüne Trabzon’un beklenmeyen puan kaybı, Kayserisporluların Avrupa hayallerinin yeniden canlanmasını sağladı. Haftayı puansız kapatan Gençlerbirliği, Galatasaray galibiyetinin kredisini tüketmiş oldu.

Eto’o’nun ilk kez Antalyaspor’a rakip olduğu karşılaşmada her iki takım da gol atmak ve kazanmak için uğraşsa da maç golsüz sona erdi. Antalya’nın sıcağına rağmen her iki takım oyuncuları da tempolu oynamayı başardı. Ancak sonuç ne Antalya’yı ne de Konya’yı sevindirdi.

Göztepe evinde Bursaspor’u 2-1 mağlup ederek hafta sonra sahadan galibiyetle ayrılırken lig tarihindeki 250. galibiyetini de almış oldu. Bursaspor’un kilidini açmakta zorlanan Göztepe’de çilingirlik görevini bir duran top organizasyonunda Sabri ve Ghilas üstlendi. Mustafa Er yönetiminde ilk maçına çıkan Bursaspor, İzmir’den puan çıkaramayınca düşme hattıyla arasındaki puan farkı dörde indi. Bursaspor’un kaderini altında yer alan Karabükspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği ile oynayacağı maçlar belirleyecek.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada Galatasaray Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek liderliği geri aldı. Galatasaray’ın üstün gibi gözüktüğü ancak aslında kontrollü geçen maçta fark yaratan Mariano’nun sol atağıyla attığı gol oldu. Bu gol sayesinde Fatih Terim’in Maicon yerine Denayer, Selçuk yerine de Donk ile maça başlamasının üstü örtüldü. Başakşehir’in kadrosuna bu kadar yıldız oyuncu katmasının sebebi böyle maçlar. Abdullah Avcı zaten takım oyununu gayet iyi oynayan bir ekip yaratmış durumda, yıldız oyuncuların böyle maçlarda ezber bozmaları gerekiyor.

Trabzonspor iki kere iki farklı üstünlüğü yakaladığı maçta Osmanlıspor’u mağlup edemeyince altındaki takımların yeniden Avrupa hayali kurmasına vesile oldu. Sakatlanan Burak’ın eksikliğini kapatmayı başaran Karadeniz temsilcisi, kart cezalısı olan Okay’ın yokluğunda yumuşayan takım savunması sebebiyle üç puanı kaçırdı. Gökçeklerin başkentin yönetilmesi görevine son verilmesinin ardından öksüz kalan Osmanlıspor’un en büyük şansı İrfan Buz oldu. Geçtiğimiz sezon Yeni Malatyaspor’u SüperLig’e taşıyan Buz, bu sezon da Osmanlıspor ile lige tutunma savaşı veriyor.