Zirveye  Akhisar darbesi

Karabük deplasmanında 4 gol atarak Galatasaray tarihine ismini yazdıran Gomis haftanın oyuncusu olurken, haftanın en güzel golünü Sivassporlu Emre Kılınç kaydetti. Haftanın takımı evinde 9 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe’yi Kadıköy’de mağlup eden Akhisar olurken haftanın teknik direktörü de Alanyaspor başında çıktığı ilk maçta galibiyet hasretine son veren Mesut Bakkal oldu.

Haftanın açılış karşılaşmasında Bursaspor, Kayseri’yi tek golle mağlup ederek 9 haftalık 3 puan hasretine son verdi. 90 dakika boyunca istekli oynayan Bursasporlu oyuncular böylelikle Le Guen’in görev süresini de uzatmış oldular. Ancak ne galibiyet ne de istekli oyun Bursaspor taraftarlarının maç bitiminde yönetimi istifaya çağırmasına engel olabildi. Bu sezon ilk kez bir maçı rakip kaleye isabetli şut çekemeden tamamlayan Kayserisporlu futbolcular sezonun en etkisiz oyununu oynadılar. Sonuç olarak da lig beşinciliğini kaptırdılar.

Kasımpaşa ile Osmanlıspor birer gol atarak puanları paylaştı. Osmanlıspor’da teknik direktör İrfan Buz Serdar Güler, Özer Hurmacı, Numan Çürüksu ve Umar Aminu gibi önemli oyuncularından yoksun çıktığı bu deplasmandan puan aldığı için memnun olmalı. Maça kötü başlayan Kasımpaşa, ikinci devre toparlanıp baskı kurmayı başarsa da sert Osmanlı savunması karşısında pozisyon üretmekte zorlandı.

Ligin 24. haftası ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından Başakşehir evinde Göztepe’yi ağırlıyor. Ancak maçın başından sonuna kadar Göztepeli taraftarların sesi duyuluyor. Proje takımları ne kadar doğru yönetilirse yönetilsinler, ne kadar iyi oynarlarsa oynasınlar, futbolumuza taraftar kadar güzellik katamıyorlar. İlk yarının uzatma dakikalarında Başakşehir’in ilk golünü atan Moldovalı stoper Epureanu bu sezon 5. lig golünü attı. 6 haftadır deplasmanda kazanamayan Göztepe’nin Jahoviç sonrası gol ortalaması 1,76’dan 0,86’ya düşmüş durumda. Buna karşılık Beto’nun yokluğunda kaleyi devralan genç kaleci Günay performansıyla göz doldurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta evinde Bursaspor’u 5-0 mağlup eden Galatasaray bu hafta da Karabükspor’u 7-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta hat-trick yapan Gomis, bu hafta da dört gol atarak gol kırallığında zirveye tek başına kuruldu. Karabükspor’un kırılganlığını bilmeyen kalmadı. Batı Karadeniz temsilcisi maçın başında yenik duruma düşünce hiç direnç gösteremedi.

Mesut Bakkal yönetiminde ilk maçına çıkan Alanyaspor, başkent deplasmanında Gençlerbirliği’ni tek golle mağlup ederek ateş hattından çıkmayı başardı. Gençlerbirliği’nin organize ataklarına sabırla direnen Alanyaspor, kontra ataklarla da gol aramaktan vaz geçmedi ve beklediği golü 66’da buldu. Bu sonuçla Ümit Özat’ın yeniden göreve gelmesinin ardından oynadığı 10 lig maçını da kaybetmeyen Gençlerbirliği’nin yenilmezlik serisi de sona ermiş oldu.

Konyaspor evinde oynadığı kritik Yeni Malatyaspor maçından da puan çıkartamayınca Mehmet Özdilek ile yollar ayrıldı. Takımı kariyerinin hiçbir döneminde istikrar yakalayamamış Sergen Yalçın’a emanet etmek anı kurtarma çabasından başka bir şey değil. Konyaspor yönetimi iki sezondur UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılan, iki kupa almış takımın bu hallere düşmesinin faturasını kadro dışı bıraktıkları kaptan Ali Çamdalı’na ve görevine son verdikleri Mehmet Özdilek’e ödetmeye çalışsa da taraftarlar asıl sorumluların farkındalar. Erol Bulut hayatlarımızdan 90’ar dakikalar çala çala Yani Malatyaspor’u ateş hattından başaltı seviyelerine taşımayı başardı.

Antalyaspor evinde Sivasspor’a farklı mağlup olarak ateş hattıyla arasını açma fırsatını değerlendiremedi. Maça oldukça etkili başlayan Akdeniz temsilcisi yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince kontra ataktan skor üreten konuk ekip oldu. Ev sahibi Deniz Kadah ile beraberliği buldu. Günün yıldızı Emre Kılınç’ın takımını yeniden öne geçirmesiyle ibre tamamen Sivasspor lehine döndü. Son 10 dakikada farkı yakalayan Yiğidolar zor başlayan maçı çok kolay bitirmiş oldular.

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş’a mağlup olan Fenerbahçe, bu hafta da Kadıköy’de Akhisar’a mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. İç sahada oynadığı 12 lig maçında 12 puan kaybeden Fenerbahçe bu sezon Kadıköy’de oldukça zorlanıyor. 60 yıllık SüperLig’de kendi sahasında en çok gol yediği sezonu yaşayan Fenerbahçe, küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Karabükspor ile Kasımpaşa’dan sonra 19 golle iç sahadaki en çok gol yiyen 3. takım durumunda. Akhisar ateş hattına kadar gerilemişken, son dört lig maçını kazanarak yeniden üst sıralara tırmandı. Fenerbahçe’yi hücumda en etkili oyuncusu Olcan Adın olmaksızın mağlup etmeyi başardılar.

Son iki sezondur ligi domine eden Beşiktaş bu yıl oyun olarak da performans olarak da puan olarak da şampiyonluk yarışının uzağına düşmüştü. Ancak Kara Kartallar geçen hafta evinde Fenerbahçe’yi, bu hafta da deplasmanda Trabzonspor’u, doğru oyunu oynayarak mağlup edip yarışın iddialı takımlarından biri haline geldiler. Trabzonspor’da kadrolar değişti, teknik direktörler değişti, yönetimler değişti ancak Trabzon halkının takımından memnuniyetsizliği hiç değişmedi. Trabzonsporluların iğneyi kendilerine batırıp, sabır göstermeyi öğrenmeleri gerekiyor. Hele ki altyapıdan bu kadar yetenekli oyuncular yakalamışken...