Haftanın açılışında Galatasaray üç hafta sonra yeniden galip geldi. Mustafa Denizli’nin ilk kez Telekom Arena’da takımının başında arz-ı endam ettiği karşılaşmayı son şampiyon net bir skorla kazansa da ilk golü atana kadar sahadaki futbol umut verici değildi. Hakemin korner kararını düzelten Burak, olgunluk evresine giriyor olabilir mi? Bursaspor rakip ceza sahası ve çevresinde biraz daha akıllı ve becerikli olsa belki maçın sonucu farklı olabilirdi. İlk gole kadar da sahada iyi olan taraf onlardı. Ancak 5. şampiyonun oyun olarak da puan olarak da kadro kalitesinin gerisinde olduğu bir gerçek.

Ligimizin proje takımları Osmanlıspor ve Kasımpaşa Ankara’da karşı karşıya geldi. Kasımpaşa, Rıza Çalımbay yönetiminde rotasını Avrupa Ligi’ne çevirmiş, tam yol ilerliyor. Haftaya bu yoldaki önemli rakiplerinden Konya’yı semtlerinde yenerlerse önleri açık. Yönetimin maçları boykot eden taraftar grubu Armaaltı’yı yeniden kazanıp sportif başarıyı taraftar desteğiyle pekiştirmesi gerekir.

Konya’da Aykut Kocaman dönüşümü hissediliyor. Evinde en tehlikeli takımlarından biri oldu. Antalya karşısında düşündüğünü sahaya yansıtan taraftı. Ancak maçın son 5 dakikasında galibiyet kaçabilirdi. Antalyaspor 8. haftadan beri galip gelemiyor. Fiyakalı başlangıçları onları hâlâ başaltı potasında tutuyor ama kazanamamaya devam ederlerse devre arasına hedeflerin gerisinde girecekler.

Ersan, Oğuzhan ve Quaresma’dan yoksun Beşiktaş, Kayseri deplasmanında zor da olsa kazanarak liderliği geri aldı. Zorlu fikstür öncesi galip gelmek önemli. Ancak sezon başındaki kadar iştahlı oynayamadıkları da bir gerçek. Kayseri altındaki takımların kötü performansı sebebiyle rahat nefes alsalar da tehlikeli bölge çok uzak değil.

Abdullah Avcı’nın Mehmet Batdal’ı maç kadrosuna almadığı karşılaşmada Başakşehir, Gençlerbirliği’ni yenerek Galatasaray’ın averajla arkasındaki yerini korudu. Semih Şentürk’ü bu sezon ilk kez izlediğimiz maçın golleri son düzlükte geldi. Gençler düşme hattının sadece bir galibiyet uzağında. Alkaralar önümüzdeki hafta hemen altındaki Sivasspor’u konuk edecek.

Ligimizin en dertli oyuncu topluluğu Rizespor’u yenerek düşme hattının hemen üzerindeki takımları rahatlamasına izin vermedi. Net bir galibiyet alan Mersin, art arda Antalya, Kasımpaşa ve Bursa gibi Avrupa hedefi olan takımlarla oynayacak.
Geçen hafta 9 kişiyle 2-0 geriden gelerek maçı 2-2’ye getiren Gaziantep, bu hafta da aynı skorla Fenerbahçe’den puan almayı başardı. İkinci kez öne geçene kadar oyunun kontrolünü de kaybetmediler. Son yarım saatte şehre lider gelen Fenerbahçe kontrolü alsa da galibiyet sayısı yani liderlik direklere takıldı.

Akhisar son dakikada bulduğu golle geçen hafta çıktığı 3. sırada kalmayı başardı. En az bir oligarşik takımın önüne geçmek manasına geldiğinden 3’üncülük Anadolu takımları için havalı bir mertebe. Sivasspor maçın tamamında gol atmak için çabalayan taraf olsa da puanlar gol atan tarafa gitti. Gelecek hafta başkentten puansız dönerlerse ligin ikinci yarısı kâbusa dönüşebilir.

Taraftarların cezalı olduğu maçta Trabzonspor’un yeni yönetim tam kadro yerini aldı. 9 ay 10 gün hak mahrumiyeti cezası alan Hacıosmanoğlu’nun o tribüne nasıl girdiğini sormaya gerek var mı? Eskişehirspor’u yenerek üst tarafa tutunmayı başarsa da Trabzon tarafında yapılacak çok iş var.

-Haftanın takımı ve teknik direktörü: Yokluklar içinde mücadele eden ve Rizespor’u net bir skorla geçen Mersin İdman Yurdu olurken haftanın teknik direktörü de aynı zorluklarla mücadele veren Bülent Korkmaz oldu.

-Haftanın golü: Tolga-Sosa ikilisinin oyun zekalarına ve kusursuz zamanlamalarına şık bir şekilde nokta koyan Mario Gomez’in golü.

-Haftanın oyuncusu: Galatasaray’da 19. yılını oynayan Sabri hak etti. Maç boyu tepki göstermek taraftara yakışmasa da Sabri’nin tepkilere cevabı sahada işini yapmaktı.