Ligimizin golsüz maçı olmayan 25. haftasında atılan 33 golün, en güzelinin Sinan Gümüş attı. Haftanın takımı Trabzonspor olurken, haftanın oyuncusu ise Göztepe Halil Akbunar da haftanın oyuncusu olmayı hak etti. Başakşehir’i farklı mağlup eden Alanyaspor’un çiçeği burnunda çalıştırıcısı Mesut Bakkal da haftanın teknik direktörü oldu.

Haftanın açılış karşılaşmasında sezonun en kötü futbolunu oynayan Başakşehir, Alanya deplasmanında farklı mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. Epureanu ve Emre’nin zorlu Beşiktaş maçı öncesi cezalı duruma düşmesi de cabası... Alanyaspor Mesut Bakkal yönetiminde oynadığı ikinci maçını da kazanarak ateş hattıyla arasına bir galibiyetlik mesafe koymayı başardı.

Sivasspor Kasımpaşa karşısında iki kere öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayınca bir puana razı oldu. Robinho ve Kone gibi yıldız isimlerin skora etkisi, Yiğidoları üç puana çok yaklaştırmıştı. Önceki haftalara nazaran etkisiz gözüken Kasımpaşa’ya puan kazandıran golü Diagna 90’da serbest vuruştan kaydetti.

Osmanlıspor evinde Bursaspor’u duran top organizasyonuyla bulduğu iki golle mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı. Geçtiğimiz sezon son hafta Trabzonspor’u deplasmanda yenerek ligde kalmayı başaran Bursaspor, geçtiğimiz sezonun 25. haftasında bu seneki performansından 2 puan fazla toplamıştı. Timsahların kaderine terk edilmiş Osmanlı’dan puan alarak Kayseri galibiyetini anlamlı kılması gerekiyordu.

Dolmabahçe’de Gençlerbirliği’ni tek golle mağlup eden Beşiktaş zirveye doğru tırmanışını sürdürdü. Bayern Münih hezimetinin ardından oynadığı 3 lig maçını da kazanan Beşiktaş, öyle gözüküyor ki tüm konsantrasyonunu SüperLig’e vermiş durumda. Kartal, final paslarda ve son vuruşlardaki etkili olmayı başarsa farklı bir skor da ortaya çıkabilirdi. 10 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta bozulan Gençlerbirliği, bu haftayı da puansız kapatarak ateş hattındaki takımlara umut aşıladı. Doğru oyun kurgusuyla sahada olan Gençlerbirliği, doğru çıkışları bir türlü yapamayınca skor da üretemedi.

Karabükspor onurlu mücadelesi sürdürüyor. Ligin kalburüstü takımlarından Kayserispor karşısında fiziksel ve taktiksel olarak ezilmeden mücadele ettiler. Mağlup duruma düşünce takımın çözülmesi sorununa da çare bulmuş gözüken Karabük bireysel hatalardan yenen goller sebebiyle haftayı puansız kapattı. Telafisi olmayan haftalara girilirken Kayserisporlu oyuncular rakibi küçümsemenin bedelinin ağır olabileceğini puan kaybı yaşamadan anlamış oldular.

Bu sezon deplasmanda hiç maç kazanamayan Antalyaspor, kazanmak için istekli bir oyun başlangıcı yapmasına rağmen İzmir’den de evine eli boş döndü. Göztepe cephesinde geçtiğimiz haftalarda gol atmak dışında oyunda pek bulunmayan Demba Ba’nın, oyunun bir parçası olmaya başlaması sevindirici. Son 9 haftada 5 maçını sahasında oynayacak olan Göztepe, Avrupa hedefini sonuna kadar kovalamaya kararlı gözüküyor.

Bazı maçlarda kazanmak oynanan oyundan önemli oluyor. Beşiktaş ve Akhisar mağlubiyetleriyle şampiyonluk yolunda ağır yara alan Fenerbahçe için de Malatya deplasmanı böyle bir maçtı. Futbolseverler adına sıkıcı geçen 90 dakikanın ardından rakibini 2-0 mağlup eden Fenerbahçe derbi öncesi zirveye tutunmayı başardı. Bu tarz maçlarda cılız pozisyonlardan skor üretebilen taraf kazanıyor. Son iki haftada 6 puan toplayan Yeni Malatyaspor yarattığı pozisyonlardan skor üretemeyince haftayı puansız kapattı.

Sergen Yalçın her göreve geldiğinde elindeki oyuncu topluluğunu mental açıdan üst düzey hazırlamayı başarıyor. Sürekli kısa vadeli başarılara imza atmasının da sebebi de bu. Galatasaray maçına da takımını iyi hazırlamıştı. Bu sezon kendi evinde en zorlandığı karşılaşmalardan birini oynayan Galatasaray 1-0 geriden gelmesine rağmen kazanmayı başardı. Galatasaraylı futbolcuların kazanma arzusu, sahada yapılan hataları da görünmez yapıyor.

Burak Yılmaz’ın yeniden devreye girmesiyle Trabzonspor deplasmanda son haftaların formda takımı Akhisar’ı zorlanmadan mağlup ederek uzağına düştüğü Avrupa yarışına tekrar dahil oldu. Çalkantılı günler geçiren Trabzon’da bu galibiyet Rıza Çalımbay’ın da görev süresini uzattı. SüperLig çıkmasının ardından beş buçuk sezon kendi evinde maç oynayamayan Akhisar’a yeni stadı çok yakıştı. Yıllardır tüm maçlarını deplasmanda oynayan Akhisarlılar, vuslatın hakkını stadyumu doldurarak veriyorlar.