Zahit Atam'ın 18.04.2010 tarihli "Emek Sineması'nın Tarihi - Ya Da Sinema Tarihimizde Akımlar-1 / Soyut figüratif anlatımdan soyup

Zahit Atam'ın 18.04.2010 tarihli "Emek Sineması'nın Tarihi - Ya Da Sinema Tarihimizde Akımlar-1 / Soyut figüratif anlatımdan soyup figüratif akıma geçiş" başlıklı yazısında Çalık Grubu ve Sayın Ahmet Çalık hakkında ileri sürülen iddiaların gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur. Yazıda iddia edilenin aksine gerek Emek Sineması gerekse Emek Sinemasının bulunduğu mevkii ile Müvekkillerin hiçbir ilgi ve ilişkisi bulunmamaktadır. Emek Sineması ile bir ilgisi olmamakla beraber, tamamen farklı bir mevkide devam ettirilmekte olan Tarlabaşı Yenileme Projesi, Grup Şirketlerinden Gap İnşaat Yatırım ve Diş Ticaret AŞ'nin Beyoğlu Belediyesi ile birlikte yürüttüğü bir projedir. Emek Sineması'nın içinde yer aldığı kompleksi kapsamayan bu proje alanı, Taksim'den Tepebaşı'na inen aks üzerinde Tarlabaşı Bulvarının sağ tarafında yer almakta olup Tarlabaşı Bulvarının, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu tarafı ile ilgili ve sınırlı olup, Emek Sineması ile bir alakası bulunmamaktadır.
Bu gerçeklere karşılık, Müvekkillerin bilgi ve görüşüne başvurulmaksızın bir takım mesnetsiz ve hayal mahsulü suçlamalara dayanarak kaleme alınmış olan haksız ve hakaret içerikli yazının basın özgürlüğünün veya eleştiri hakkının bir gereği olarak kabul edilebilmesi elbette mümkün değildir. Zahit Atam, hiçbir araştırma yapmaksızın ve elinde hiçbir somut dayanak olmaksızın, son derece düzeysiz bir üslup çerçevesinde müvekkilleri, Emek Sineması'nın da içinde bulunduğu komplekse "konmak"la itham ederek etik habercilik anlayışına aykırı bir tavır içerisine girmiş; tamamen kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler çerçevesinde ve masa başı haberciliği yapmak suretiyle müvekkillere hakaret teşkil eden ifadeler ile saldırmaktan çekinmemiştir.
Neticede Zahit Atam, Emek Sineması ve Emek Sineması'nın da içinde yer aldığı kompleksle hiçbir ilgisi bulunmayan Çalık Grubu Yöneticilerine ve Sayın Ahmet Çalık'a fütursuzca saldırmak suretiyle köşesini mensubu bulunduğu basın kuruluşu aracılığı ile sübjektif ve taraflı bakış açısına alet ederek müvekkiller aleyhine kullanmıştır. Bununla beraber son derece düzeysiz, basın meslek etiği ile bağdaşmayan ve ağır hakaretlerin yer aldığı köşe yazısını sayfalarına taşımaktan çekinmeyen Birgün Gazetesi'ni de esefle kınadığımızı belirterek, söz konusu yazıya karşı tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Çalık Holding A.Ş ve Ahmet Çalık
Vekili
Av. İzzet Serhat Demir