Seçimlerden önce AKP’nin sloganı “Türkiye Yüzyılı Başlıyor” idi. Nasıl bir yüzyıl olacağı bizler için fazlaca meçhul değildi. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Merdan Yanardağ’ın ekranda iken gözaltına alınıp bayram öncesinde tutuklanması ‘AKP’nin Yüzyılı’ için çok açık bir biçimde fikir veriyor.

Merdan Yanardağ’ın gazetecilik çizgisi bellidir. Mesleğimizin temel ilkesi olan “Temas ve mesafe” kuralına şaşmaz biçimde riayet eder. Bir gün "Öyle" bir gün "Böyle" demez. PKK Lideri Abdullah Öcalan ile ilgili olarak Merdan’ı suçlayanların yakın zaman içerisinde söylediklerini Gazete Pencere dün özetlemişti:

-PKK ile görüşen (MİT mensubu) arkadaşı ben gönderdim, sıkıntısı olan bana gelsin (Tayyip Erdoğan 2012)

-Öcalan dünyanın geleceğini iyi okuyup Kürtlerin, PKK’nin önüne yeni hedefler koymuştur. (Yasin Aktay AKP Milletvekili 2013)

-Sayın Öcalan demek suç olmaktan çıktı. PKK bayrağı taşımak da öyle. (Bülent Arınç TBMM Başkanı 2015)

-Beğenin ya da beğenmeyin Abdullah Öcalan Kürtlerin lideridir. MİT Öcalan ile görüşüyor, biz BDP ile, onlar da Kandil ile… Böyle bir mekanizma oluşturduk. (Beşir Atalay Başbakan Yardımcısı 2014)

Daha onlarcası var bu türden demeçler veren AKP’lilerin…

Onlara hiçbir şey olmuyor!

Mübarekler teflon kaplı her şey üzerlerinden akıp gidiyor. Ne yapıyorsunuz? diye sorulamıyor. Sorulursa da gayet rahat biçimde ne diyecekleri belli:

-Siyaset yapıyoruz. 

Yapın da arada bu kadar açı farkı mı olur?

İktidarın ‘‘Hınk’’ diyeciliğini gazetecilik diye takdim edenlerin, çok hızlı bir şekilde zig-zag yapmalarına alışık zevat için Merdan Yanardağ gibi bel kemikli bir gazeteciye tahammül edemeyecekleri bellidir.

Süleyman Demirel 12 Eylül döneminde söylemişti: -İktidar her rejimde vardır. O rejimi rejim yapan muhalefetin varlığıdır!

Demokrasilerde basın özgürdür. İktidarın hiçbir yanlışını görmeyen ve göstermeyen yandaş medya bir işe yarıyor mu? Üye ekonomisi iyiye gidiyor mu? 

Ne gezer!

Yeni bir ünvanımız oldu: -Avrupa’nın en büyük hapishanesi olduk! 

Türkiye’de tutuklu ve hükümlü sayısı 330 bin 945 kişiye ulaştı. Bu sayı Avrupa birincisi yaptı ülkemizi.

Gerçek gazetecilik yoluna devam edecektir. Kim gibi derseniz, cevap değişmeyecektir.

-Elbette Merdan gibi!