Haftanın oyuncusu penaltı dahil sayısız kurtarış yaparak galibiyetin mimarı olan Volkan Babacan olurken haftanın takımı, gençlerle takviye edilmiş kadrosuyla yarım düzine gol atan Trabzonspor oldu. Haftanın teknik direktörü Konyaspor’a tarihinin en başarılı sezonunu yaşatan Aykut Kocaman olurken atılan 26 golün en güzelini Mehmet Ekici kaydetti.

Sivas Aatif Chahechouhe’nun önderliğinde Gençlerbirliği’ni yenerek geçen haftaki trajedinin ardından lige yeniden tutunmayı başardı. Bu galibiyet Yiğidolar’ın Kayseri’yi yenerek son hafta şampiyonluk şansını yitirmiş Fenerbahçe’yi ağırlamayı umut etmesini sağladı. Ligin ilk rehavet belirtileri Gençlerbirliği’nde göründü. Rehavet Alkaralar’ın kalan iki haftayı da puansız kapatmasına sebep olabilir. Ancak ligin dibinden çıkıp buralara gelen oyuncu topluluğunun da bu kadar şımarıklık hakkı olmalı zaten.

Ateş hattı için önemli karşılaşmada Gaziantep evinde Eskişehir’le berabere kalarak hem puan farkını hem de ikili averaj üstünlüğünü korumayı başardı. Bir tarafta yönetimin 5000 bilet alıp taraftarlara ücretsiz yükleme yapacağını duyurmasına rağmen 5000 kişi olmayı başaramayan Antep taraftarı, diğer tarafta da Gaziantep İl Güvenlik Kurulu’nun keyfi deplasman yasağı kararını sosyal medyada #haksızLig kampanyası başlatarak kaldırtıp kendi imkânlarıyla 871 km yol yapıp kendine ayrılan bölümü dolduran Eskişehir taraftarı... Eskişehir küme düşerse en çok taraftarını özleyeceğiz. Maçın en başarılı oyuncusu Boffin’in, 90+3’de penaltı atışını kurtarıp oyunu hemen başlatması ve kontra atakta sol çizgiye inen Kaan Kanak’ın ceza sahasındaki bomboş iki takım arkadaşına gönderdiği topu Abdülkadir Kayalı’nın son anda yetişip uzaklaştırması bu oyunu neden sevdiğimizin cevabı gibiydi.
Haftanın hikâyesini Osmanlı yazdı. 3-0’dan geri dönen Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri maçı kazanacak pozisyonları da üretti ancak son vuruşları yapamadılar. Bursasporlu oyuncuları da 3-0’dan sonra oyunun temposunu düşürüp maçı kazanmak yerine Osmanlı’nın temposuna ayak uydurup, oynayanın da izleyenin de keyif aldığı bir maça imza attıkları için kutlamak gerek.

İlginç gollerle düşme hattının dengeleriyle oynayan Akhisar, Kayseri ile de berabere kalarak Eskişehir ve Sivas için adaleti sağlamış oldu. Kayseri, Eskişehir de kazanamadığı için arasındaki 3 puan farkı korudu. İkili averaj üstünlüğüne sahip olan Kayseri gelecek hafta sezonun en bıçak sırtı maçında Sivas’ı ağırlayacak. Sarı-Kırmızılılar galibiyet durumunda son hafta formalite maçına çıkacaklar, puan kaybı ise onları ateş hattına atacak.
Trabzon seyircisiz çıktığı maçta alt yapıdan gelen gençlerin de katkısıyla sezonun en iyi oyununu oynayarak Rize’yi farklı mağlup etti. Ancak yarım düzine gol Karadeniz Fırtınası’nın matematiksel olarak ligde kalmayı bu fiyakalı galibiyetle garantilediğini unutturmasın. Rize ikinci devrenin en başarısız takımı. Ligin ilk yarısını 24 puanla 8. sırada bitirip Avrupa hayalleriyle devre arası kampı yapan Doğu Karadeniz temsilcisi kalan 2 maçını da kaybederse büyük ihtimalle lige veda edecek.

İki Akdeniz temsilcisinin mücadelesinde lige veda eden Mersin İdman Yurdu, Antalya’ya tek farkla yenildi. Mersin altyapıdan destekli kadrosuyla çıktığı ilk formalite maçını kaybetse de 90 dakika boyunca oyun disiplinine sadık kalarak takdir topladı. Ligin hedefsiz takımlarından Antalya bu hafta da rehavete kapılmadan oynamayı başardı. Disiplinli oynamaya devam ederlerse ligi ilk 8 içinde bitirebilirler.

Derbi maçında futbol ruhuna yakışır bir mücadele vardı. Galatasaray özellikle ilk devrede belki de sezonun en iyi oyununu oynadı ancak gol atmayı başaramayınca maçı kaybetti. Beşiktaş’a şampiyonluğu getiren golü Cenk Tosun’un pasıyla Mario Gomez attı. Fenerbahçe’nin haftayı puansız kapatması Beşiktaş’a gelecek hafta evinde şampiyonluğunu ilan etme fırsatı verdi. Pazar gecesi semt bayram yerine dönebilir. Kara Kartal’ın gidişi suskundu ama semtine dönüşü muhteşem oldu.

Sezonun başarılı takımlarından Konyaspor, Kasımpaşa’yı her iki devrede bulduğu birer golle mağlup ederek lig 3.lüğünü garantiledi. Tarihinin en iyi sezonunu geçiren Konya UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme oynamadan grup aşamasından katılmaya hak kazandı. Kasımpaşa daha iyi oynamasına rağmen skor üretemeyince sahadan mağlup ayrıldı. Paşa’nın Avrupa vizesi alma şansı Fenerbahçe’nin şampiyonluğu kadar zayıf.

Fenerbahçe 32. haftada havlu attı. Her ne kadar derbiyi kazanmış olsa da Beşiktaş’ın zorlu iki maçı daha varken Başakşehir’i yenemeyen, koskoca 45 dakika boyunca pozisyona dahi giremeyen bir takımın şampiyon olması zaten mümkün değildi. Dördüncülük yolunda önemli bir galibiyet alan Başakşehir, Osmanlı ile arasındaki puan farkını 4’e çıkararak son düzlüğe avantajlı giriyor.

gidisi-suskun-donusu-muhtesem-136333-1.gidisi-suskun-donusu-muhtesem-136334-1.