Göz Göz’ün haftası

Ligin yeni takımlarından Göztepe, üstelik cezası sebebiyle seyircisiz oynadığı maçta Trabzonspor’u mağlup ederek haftanın takımı olmayı hak etti. Ellia’nın ortası, Adabayor’un topu indirişi ve Visca’nın son vuruşu kaliteli oyuncuların skora katkısını ispat ederken haftanın da en şık golü oldu. Yeni Galatasaray ile kendini yeniden bulan ve iyi oyununu bu hafta iki golle taçlandıran Tolga Ciğerci haftanın oyuncusu, topun ağzındayken ligin tepesine yerleşmeyi başaran Igor Tudor da haftanın teknik direktörü olmayı başardı.

Galatasaray durdurulamıyor. Taraftarının coşkusuna ayak uyduran Sarı Kırmızılılar Sivasspor’u farklı mağlup ederek üçte üç yapan tek takım olmayı başardılar. Yine de Galatasaray’ı kanatlar üzerinden direk oynamayı becerebilen bir rakibe karşı görmeden şampiyon ilan etmek de doğru değil. Samet Aybaba maç sonunda biraz daha dayanıp ilk yarıyı gol yemeden bitirebilseler sonuç farklı olabileceğini söylese de Yiğidolar lige hazır gibi görünmüyor.

Alanya karşısında üstün oynamasına ve çok pozisyona girmesine rağmen Karabük’ün tek golünü hücum oyuncuları değil, Fofana kendi kalesine attı. İkinci yarıda Alanyaspor aradığı beraberlik sayısını uzatma dakikalarında Emre Akbaba ile buldu. Emre bu golle takımına sezonun ilk puanını getirdi.

Tarihinde ilk kez SüperLig’de oynayan Yeni Malatyaspor ilk iki haftada galibiyet ve mağlubiyetle tanışmıştı. SüperLig’in çaylak takımı evinde, Antalya ile berabere kalarak tarihinin ilk üç SüperLig maçında üç ihtimalle de tanışmış oldu. Samir Nasri Antalya firmasıyla ilk maçında ilk golünü atmayı başardı. İki sene önce, Nasri’nin Eto’o’nun asistiyle Antalya formasıyla ilk golünü atacağına hangi Antalyalı inanırdı ki?

Beşiktaş geçen yılki coşkusunun uzağında olsa da kazanmaya devam ediyor. Bursaspor’u köşe vuruşlarından bulduğu iki golle mağlup ederek lig arasına kayıpsız girmeyi başardı. Bursaspor’un oynadığı futbol gelecek adına umut veriyor. Yeter ki taraftarlar sabırlı olsun.

Lig arasını iple çeken takımlardan Osmanlıspor, Kayseri deplasmanında sezonun ilk puanını almayı başardı. Yeni transfer Doukara Osmanlı formasıyla çıktığı ilk maçta ilk golünü attı. Kayseri için sevindirici olan sayıca eksik ve yenik durumdayken dahi golü arıyor olmaktı. Her iki takımın da gördüğü kırmızı kartlar bu düzeyde futbol oynayan oyunculara yakışmıyor.

Göztepe ile Trabzon arasındaki gol düellosunu ev sahibi takım kazandı. Haftanın en keyifli karşılaşmasını maalesef İzmirli futbolseverler Göztepe’nin cezası sebebiyle tribünden izleyemedi. Futbolumuzun marka değerini tartışan takım elbiseliler boş tribünlerin verdiği zararı görmüyor mu acaba? Göztepe oyun olarak yeterli olgunluğa ulaşamamış olsa da ligde kalıcı olacağının sinyallerini veriyor. Trabzonspor Burak olmayınca üretkenlik konusunda sıkıntı yaşıyor. Önde kurdukları baskıyı aşmayı başaran takımlara karşı geride geniş boşluklar bırakıyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden iki takımın randevusunda gülen taraf Başakşehir oldu. Bu galibiyet Boz Baykuşların ligdeki iddiasını yeniden göstermesini sağladı. Mustafa Reşit Akçay milli maç arasına puan alarak girmeyi hedefliyordu. Yine de kayıpların telafi edilebileceği haftalardayız.

Ligin hazır olmayan iki takımının başkentteki randevusunda kazanan Fenerbahçe oldu. Aykut Kocaman ile yeniden yapılanmaya başlayan, transferlerde de geç kalan Kanarya için bu haftalarda alınacak her galibiyet kıymetli. Kocaman takımını sonraki milli maç arasına kadar şampiyonluk kotasında tutmayı başarırsa sonrasında işi daha kolay olacak. Gençlerbirliği için iyi şeyler yazmak maalesef mümkün değil.

Çekirge bir sıçrar iki sıçrar... Kasımpaşa bu kez oyunun kontrolünü rakibine bırakarak istediği sonucu almayı başaramadı. Üstelik rakibine karşı maçın büyük bölümünde üstün oynamasına rağmen. Mağlubiyeti getiren gollerin bireysel hatalardan gelmesi konsantrasyon noksanlığına işaret. Okan Buruk’un Akhisar’ı beni şaşırtmaya kaldığı yerden devam ediyor. Sezon öncesi dost sohbetlerinde ligde zor kalır dediğim takım lig üçüncüsü olarak milli maç arasına giriyor. Üstelik namağlup...