Siirt’te ikisi kardeş 7 ilköğretim okulu öğrencisi kıza, yaşları 14 ile 70 arasında değişen onlarca erkek tecavüz etti

Siirt’te ikisi kardeş 7 ilköğretim okulu öğrencisi kıza, yaşları 14 ile 70 arasında değişen onlarca erkek tecavüz etti. Bu erkeklerin arasında okulun müdür yardımcısı, kızların sınıf arkadaşları, Siirt’in tanınmış ailelerine mensup esnaf, ‘hacı dedeler’, bir asker ve bir de polis var! İki yıl süren bu işkence, kızların durumu rehber öğretmenlerine anlatmasıyla son buldu. Olay polise yansıdı. Kızların, kendilerini taciz ettiğini söyledikleri okulun müdür yardımcısı sırra kadem bastı!
10 Nisan günü Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı kızların ifadelerinde adı geçen 100 erkeği sorguladı. 17’si tutuklandı, 25’i gözaltına alındı. Savcılık ve Emniyet, ‘gizli soruşturma’ gerekçesiyle tek kelime bilgi vermedi. Olay basına ancak 10 gün sonra yansıdı. Koca bir şehir üç maymunu oynadı. Ne duydular, ne gördüler, ne de konuştular. Eşsiz bir dayanışma örneği sergileyerek, çocukların ırzına geçilmesine göz yumdular!
Bugün 23 Nisan. Neşe doluyor insan. Gün sizin, bayram sizin. Sevinin küçükler!
Erzurum’daki 70. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Muammer Karagöz, arkadaşıyla kavga eden 8.sınıf öğrencisi Oğuzhan Onay’ı bayılana kadar dövdü. Öğretmenlerin yardımıyla kendine gelen Oğuzhan’ı arkadaşları evine götürdü. Oğlunun küçükken geçirdiği bir kaza sonucu başının bir bölümünde kemik olmadığını ve ancak 18 yaşına geldiğinde ameliyat olabileceğini söyleyen baba Uğur Onay, “kafasına alacağı bir darbeyle ölebilir” dedi.
Antakya’da TOBB İlköğretim Okulu’nun ana sınıfında görev yapan öğretmen F.N, sözünü kestiği gerekçesiyle 6 yaşındaki öğrencisini cezalandırdı. Öğrenciyi, masasının altına yüzüstü yatırarak tekmeleyen öğretmen sınıftaki öğrencilere, “Öğretmeninizin sözünü keserseniz, böyle paspas olursunuz” diye bağırdı. Türkiye, 6 yaşındaki bir çocuğu yerlerde tekmeleyen bu öğretmenle, sınıftaki stajyer öğretmenin cep telefonuyla çektiği görüntü sayesinde tanıştı.
Bu alışıldık dayak örnekleri de, Türkiye’nin eğitim hayatı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin ulaşabileceği bilgiler arasında yerini aldı.
Bugün 23 Nisan. Neşe doluyor insan. Gün sizin, bayram sizin. Sevinin küçükler!
Antalya’da annesinin börek alması için yan apartmandaki komşusuna gönderdiği 8 yaşındaki Aslı Keçeci, ilaçlama yapıldıktan sonra kapağı açık unutulan foseptik çukuruna düştü. Foseptiğe ancak içindeki su tahliye edildikten sonra girebilen itfaiye görevlisi yaklaşık bir saat süren çalışma sonrasında Aslı’ya ulaşabildi. Boğularak öldüğü anlaşılan 8 yaşındaki Aslı, foseptik çukurlarının ölüm kuyularına dönüşmesi bir türlü engellenemeyen Türkiye’deki son kurban oldu.
Bugün 23 Nisan.
Sevinin küçükler.
ÖVÜNÜN büyükler!