Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Günleri 19-22 Aralık günlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı. PEN ile TYS gibi edebiyat örgütlerinin yanı sıra başka...

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Günleri 19-22 Aralık günlerinde Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı. PEN ile TYS gibi edebiyat örgütlerinin yanı sıra başka pek çok oluşumun etkinliği oldu. Fuarın Onur Konuğu büyük yazarımız Adalet Ağaoğlu idi. Açılış etkinliğinde kendisi ile ilgili bir video tanıtım filmi gösterildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Adalet Ağaoğlu’na eserleri ve katılımı için teşekkür etti. Gülsün Gökalp’in yönettiği etkinlikte üç konuşmacı vardı: TYS Başkanı Enver Ercan, PEN Türkiye Başkanı Tarık Günersel, Dr. Adalet Barış Günersel.

Enver Ercan Adalet Ağaoğlu’nun edebiyattaki gücü ve kalıcılığına değindi. Tarık Günersel PEN Onur Üyesi olan Ağaoğlu’nun piyes yazarlığının önemini belirtti, özellikle Kozalar piyesinin uluslararası önemini vurguladı. Adalet Barış Günersel Texas A&M Üniversitesi’nde kabul edilen doktora tezi sürecindeki röportaj için Adalet Ağaoğlu’na teşekkür etti; Adalet Hanımın gerek yazar gerekse kadın olarak kendisi için ilham kaynağı olduğunu söyledi. Üç konuşmacı da yazarın sıcak, zarif ve olumlu kişiliğini özenle belirtti.

Kürsüye davet edilen Ağaoğlu duygulandığını belirtip teşekkür etti ve Ankara’da geçen gençlik yılları ile ilgili anılarından bir bölüm okudu. Sohbet üslubundaki sözlerini bitirirken Ermenilerden özür dileme metnini imzaladığını söyledi. Birkaç dinleyici irkiltici bir tepki gösterdi. Oysa her yurttaş bir metne imza verebilir veya vermeyebilir. Neyse ki Onur Konuğu’na yönelik tepki olumlu ve coşkulu ortamı bozamadı. Barış Günersel’in dediği gibi: “Adalet Ağaoğlu’nun yeni eserlerini heyecanla bekliyoruz.”

3. Kitap Günleri olumlu geçti. Emek verenleri kutlar, 4. Kitap Günleri’nin daha da verimli olmasını dilerim.