Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti büyük mücadele ürünü. Ne mutlu Mustafa Akıncı gibi aydın cumhurbaşkanı olan ülkelere! Değerli eşi Meral Akıncı usta sanatçımız Dilek Türker’i ağırladı; verimli buluşma kendisini kültüre/hayata adayan şair Feyzan Korur’un sayesinde oldu. Davetli olduğum şiir akşamında İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun KKTC’ye gelmesi İstanbullu olarak beni ayrıca sevindirdi. 10 Mayıs akşamı Alsancak […]

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti büyük mücadele ürünü. Ne mutlu Mustafa Akıncı gibi aydın cumhurbaşkanı olan ülkelere! Değerli eşi Meral Akıncı usta sanatçımız Dilek Türker’i ağırladı; verimli buluşma kendisini kültüre/hayata adayan şair Feyzan Korur’un sayesinde oldu.

Davetli olduğum şiir akşamında İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun KKTC’ye gelmesi İstanbullu olarak beni ayrıca sevindirdi. 10 Mayıs akşamı Alsancak Belediyesi Gökay Boğaçhan Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte kalbimin yarısı Akıncı ve İmamoğlu çiftleri ile birlikte ışıyan yurttaşlarımızdan Cem Yılmaz’ın gösterisindeydi.

Şair Hüsniye Okray’ın dört yıldır eşi Aygün Fuat Okray’ın desteği ile öncülüğünü yaptığı etkinlik dinamik belediye başkanı Fırat Ataser’in konuşmasıyla açıldı. KKTC’den katılan şairler arasında Hüsniye Okray, Feyzan Korur, İlkay Adalı, Sacide Yaylaz, milletvekili Arif Albayrak, Buket Düzcen, Ayşe Tural ve mücahid hukukçu Oktay Öksüzoğlu vardı.

Hayranları arasında olduğum Dilek Türker olağan olağanüstülüğü ile üç şiir yorumladı: Feyzan Korur, Ataol Behramoğlu ve Nâzım Hikmet’ten.

Şef Ersin Tünay’ın yönetimindeki. Çağdaş Müzik Derneği TSM Koro ve Orkestrası buluşmaya özel bir zenginlik kattı, an an Dilek Hanım ile omuz omuza şarkı-türkü söyleme keyfi en azından kendime zindelik kattı -umarım yıpratıcı olmaksızın.
Türkiye’den gelen şairler arasında İsmail Sezgin, Mustafa Çopur, Halise Türkbaş, Bayram Yılmaz, İsmail Yılmaz, Gülşen Enderin, Enver B. Hepgüler ve Emine Ülkü Akman vardı.

Sevgili tiyatro ustası Derman Atik ve ailesi ile yüz yüze tanışmak beni ayrıca sevindirdi. Çatalköy Belediye Tiyatro Su’daki ‘Yıldız Olmak Kolay mı!’ oyununa ayrıca değinmek isterim -kıvançla.

Alsancak Belediyesi 4. Şiir Gecesi ve Şairler Buluşması sayesinde yeni dostlar edindim, öğrendim, zenginleştim. Sarsıcı bilgiler edinmiş olarak şükranla döndüm -Kuzey Kıbrıs’ta pek çok soruna rağmen yiğitçe emek veren sanatçı ve sanatseverlere saygı ile.

Verimli enerjiler etkileşsin, katkılar katkılara yol açsın.