Muslera izin vermedi

Son dört resmi karşılaşmasından galip ayrılamayan Galatasaray’ın konuğu, beşer gollü iki galibiyet üzerine İstanbul'a gelen Alanyaspor’du. Sezonun en kötü iç saha performansını sergileyen ve rakibine 21 şut imkanı veren Terim ile talebeleri üç puana kavuşmak için dakikaları saymak durumunda kaldı.

Alanyaspor Kayseri’yi 1-0 yendiğinden beri 3 gol atmadığı maçları kazanamamıştı. Belki bu verinin de bir sonucu olarak Erol Bulut, Göztepe ve Trabzonspor maçlarındaki alternatif tandemlerden sonra, 11 başladıklarında maç başına 2.3 puan ortalaması sağlayan Caulker-Welinton ikilisine döndü. Oyununu hızlandırma konusunda acil adımlar atması gereken Galatasaray ise sağda Belhanda, solda Ömer ile bu konuda biraz daha ümit veriyordu.

Ev sahibinin duran toptan gol orucu, 5.dakikada Adem’in ofsayt gerekçesiyle VAR iptaline takılan kafa golüyle biteyazıyordu. 20. dakikada Seri’nin 18 içine hareketlendirdiği Mariano’nun ortası N’Sakala’nın eline çarpınca Halil Umut Meler, kritik anlardaki nadir doğru kararlarından biriyle penaltı noktasını gösterdi. Vuruşundan önce alkışlarla teskin edilen Belhanda hata yapmadı.

1-0’dan sonra sarı-kırmızılıların sahadaki kontrolünün arttığını söylemek güçtü. Bundaki temel unsurlar, alamet-i farikası pasları her geçen gün kötüleşen Seri ile orta yuvarlağı terk etmemeye ant içmiş gibi gözüken N’Zonzi idi. Seri’nin maçtaki tek olumlu icraatının Mariano’yu kaçırması olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kariyerinin bir kaç sene öncesini mumla aratan N’Zonzi ise, sahte 6 diye bir pozisyon icat etmek üzere.

Öyle ki Mariano ve Nagatomo rüyalarında bile N’Zonzi’den kademe yardımı alamıyor olabilirler. Efecan ve Fernandes’i bu ikili arkasına kaçırmakta ya da onlarla teke tek bırakmakta çok zorlanmayan Alanyaspor, kötü son tercihlere ve şutlara yenik düştü. İkinci devrede Lemina’nın biraz daha geride konumlanması Cimbom’un oyun kurmasını bir nebze rahatlatsa da, 60’tan sonra kaptırılan topların Galatasaray 18’ine varması 5-10 saniye ancak sürüyordu.

70’te başlayan ve yaklaşık 3 dakika süren Alanya kornerleri silsilesinden Muslera’nın bu sezon erken devreye sokmak durumunda kaldığı canavar moduyla gol yemeden kurtulan Galatasaray’da işler gittikçe kötüleşiyordu. Oyundan düşen orta sahanın bir müdahaleye ihtiyaç duyduğu son derece açıkken, ilk değişiklikte Ömer’in çıkıp Jimmy’nin girmesi bana anlamsız geldi.

Ecel terleri döken ev sahibi çaresizce savunmadan top dikmeye başlamıştı ki, Halil Umut Meler’in son düdüğü imdada yetişti. Muslera’nın insan üstü kurtarışları üç puanı korusa da staddaki Galatasaray taraftarının mutlu olmadığını anlamak için işiten kulaklarınız olması yeterliydi.