Rozz başrolü kaptırmış

Geçen gece YouTube’da dolaşırken karşıma Ece Seçkin ve Rozz Kalliope’nin olduğu bir şarkı çıktı. Adı: ‘Benjamins 3’. Ece Seçkin son yılların başarılı pop şarkıcılarından biri.

Benjamins 3’ün, ünlü Youtube içerik üreticisi Danla Bilic’in de oynadığı klibini izlemeye başladığımda şarkıyı nereden hatırladığımı düşünüp durdum. Onuncu saniyede şimşekler çaktı, hatırladım.

Geçen aylarda Red Bull Music Festival kapsamında memleketin tecrübeli rapçilerinden Ayben ile bir radyo programı yapmıştım. Ayben, programda çalmamız için sevdiği ve desteklediği kadın rapçilerin şarkılarını getirmişti. Bunların içinde kendisi yoktu bu arada. Ben olması gerektiğini düşünerek iki tane de Ayben şarkısı eklemiştim şarkı listesine. Ayben’in listesindeki Rozz Kalliope mahlaslı bir rapçinin ‘Benjamins 2’ adlı şarkısını dinleyip çok beğendim. Ayben’in de favorileri arasındaydı Rozz. Sözleri akıcı, alt metni olduğu çok belli olan tanımlamalar kullanıyordu ve ilginç bir aksanla söylediği için şarkı da enteresan gelmişti.

Şarkıda sadece Rozz’un sesini duyuyorduk haliyle, sözler de onundu hatta.

Gelelim ‘Benjamins 3’ün klibine. Ece Seçkin direksiyonda, Danla Bilic yan koltukta, Rozz ise arka koltukta oturuyor. İlk izlenimim şöyle: Şarkı Ece Seçkin’e ait, Danla ile zaten arkadaşlar, o da klipte oynamış, şarkı Ece’nin ve Rozz da onunla düet yapmış. Vücut dilinden anladığım kadar Rozz biraz çekingen. Klipte hep geri planda kalmış. Şarkı onun olsa da bunu bilmesem kolaylıkla şarkıyı Ece Seçkin’in zannedebilirim. Pek çok kişinin de böyle düşündüğüne eminim. Bir yandan da klibin açıklama kısmında Rozz’un şarkı yazarı ve prodüktör kredisi rahatlıkla görülebiliyor. Yani Rozz’un başrolü kaptırmış olması haricinde en ufak bir falso yok.

Gelelim Ece Seçkin’in rap kabiliyetine. Anladığım kadarıyla iyi bir taklit yeteneği var ve ezberlediğinde iyi rap yapabiliyor, çünkü şarkıda kesinlikle sırıtmadığı gibi olayı ve şarkıyı da gayet iyi benimsemiş. Sözleri kendisi yazmış kadar rahat, duruşu şahane. Rozz ise biraz çekingen görünüyor. Bunları kötü bir eleştiri olarak değil gözlem olarak okumanızı dilerim. Çünkü şarkı çok iyi, Rozz ile Ece’nin düeti gayet başarılı, şarkı insanı anında yakalıyor. Ece işi sahiplenmese belki 2 Aralık’ta YouTube’a yüklenen video 6.6 milyon kez izlenmezdi. Rozz, kendisi yayınlasa daha az izlenirdi bunda hemfikiriz. Bununla birlikte yine de çok izleneceğine eminim zira şarkı hit ve Rozz’un sesi çok güzel.

Sözün özü elde çok iyi bir şarkı vardı. Bu şarkının yüksek izlenme oranlarına ulaşması için olabilecek en iyi kadro bir araya getirilmiş. Tek üzüntüm Rozz’un olması gerektiği kadar ön planda olmaması. Bundan sonra Rozz’un yapabileceği en doğru hareket yine bu kadar akılda kalıcı bir şarkısını tek başına yayınlamak olacaktır. ‘Benjamins 3’ün şu an yakaladığı rüzgâr daha iyi kullanılamaz. Rozz’un yolu açık olsun, çünkü çok büyük başarıyı hak ediyor.

rozz-basrolu-kaptirmis-658853-1.


KALİTELİ ROCK ÖZLEMİŞİM

Uzun zamandır Türkçe sözlü rock müzikte beni heyecanlandıran yeni bir iş çıkmıyordu. Elbette güzel işler var ama hiçbirine PAZ kadar heyecanlanmamıştım. PAZ’a sadece rock dersek hem rock’a hem de gruba haksızlık olacaktır. PAZ, üflemeli enstrümanları da kullanmayı seven, yumuşak ve ne dediği çok iyi anlaşılan vokalli bir grup. Şarkılardaki gitarcılık muüthiş. Bu gitarcılığı destekleyen tatlı tatlı çalınmış davullar ve gittikçe yükselen şarkılar beni çok iyi hissettirdi. Bayağı zekice bir düzenlenmiş bir albüm ‘can’. Biraz melankolik ama ağlak değil, biraz içine kapanık olsa da karamsar değil. Lin Records’dan yayınlanan albümde gittikçe yükselen şarkılarda post-rock havası, üflemeliler sayesinde de biraz caz atmosferi yaratılmış. PAZ’ın üyeleri şöyle: gitar ve vokalde Barış Çakmakçı, gitarda Baturalp Özcan, bas gitarda Erinç Odabaş, saksofonda İpek Kahraman ve davulda Anıl Dağ. Albüm, Dayımlar Stüdyosu’nda kaydedilirken, mix’ini grup üyeleri, masteringi ise Ahmet Gökhan Coşkun yapmış albüm kapak tasarımı ise ressam Halil Vurucuoğlu’nun imzasını taşıyor.

Türlerden bağımsız olarak söylüyorum uzun zamandır başka hiçbir albüm beni bu kadar iyi hissettirmemişti. Grup ocak ayında bir lansman konseri verecek fakat tarihi belli değil. Grubu https://www.facebook.com/pazzapaz ve https://www.instagram.com/pazzapazist/?igshid=wupfultlq9yp gibi sosyal medya adreslerinden takip edebilirsiniz.

cukurda-defineci-avi-540867-1.