Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü ardından 3-1 öne geçtiği maçta Asamoah Gyan son saniyede gelen golüne engel olamayınca sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı

Son saniyede gelen şok

Onuncu haftanın kapanış karşılaşmasında Fenerbahçe, ligin sürpriz takımlarından Kayserispor’u konuk etti. 3 puan Galatasaray’ın Trabzon’da mağlup olmasının ardından zirveye yanaşmak adına önemliydi.

Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe muhabirlerini şaşırtmayan onbirle sahaya çıkmıştı. İki takım da kontrollü oyunu tercih edince maç düşük tempolu başladı. 33’te Valbuena’nın kullandığı serbest atışın kaleci Silviu Lung parmaklarının ucundan sekip direğe çarpması hem tribünleri hem de oyuncuları uykudan uyandırıyordu. Ancak golü bulan Fenerbahçe değil, Kayserispor oluyor, Neustadter’in hatalı pasıyla ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Umut Bulut, düzgün ve sert bir vuruşla Kayserispor’u öne geçiriyordu. Kayseri bu skoru devre arasına kadar koruyamıyor, golden 3 dakika sonra sol kanattan gelişen atakta Fenerbahçe eşitliği sağlıyordu. Valbuena, Hasan Ali Kaldırım’ın pasıyla ceza sahasının içinde topla buluştu. Çizgiye inen Fransız yıldız kafasını kaldırdığında belki de Fenerbahçe kariyeri boyunca rakip ceza sahası içerisinde ilk kez bu kadar çok takım arkadaşını görüyordu. Valbuena için en iyi vuruş açısındaki arkadaşını bulmak işten değildi. Ozan Tufan’a sadece çerçeveyi tutturmak kalmıştı.

İkinci yarıya Fenerbahçe golle başladı. Valbuena’nın kullandığı köşe vuruşunda Ozan Tufan’ın ön direkten içeriğe yolladığı topu kafa vuruşuyla ağlara yollayan Neustadter hatasını affettiriyordu.

62’de Fenerbahçe farkı ikiye çıkarırken yine Valbuena en iyi yardımcı oyuncu rolündeydi. Fransız sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta herkesi şaşırtarak direk kaleyi düşünüyor, direkten dönen topu önünde bulan Josef de Souza farkı ikiye çıkarıyordu. Farkın ikiye çıkmasıyla rahatlayan Fenerbahçeli oyuncular belki de ilk kez Kayserispor’a gözle görülür bir üstünlük kurarak pozisyonlar bulmaya başlamıştı. Konuk ekibi yeniden dirilten gol yine bir serbest vuruştan ortada hiç bir şey yokken geliyordu. Deniz Türünç’ün kullandığı serbest vuruş Luis Neto’nun göğsüne çarparak ağlara gidiyordu. Bu golden sonra Kayseri’nin orta sahada kurduğu üstünlüğü dengelemek adına Aykut Kocaman Ozan Tufan’ın yerine Mehmet Topal’ı oyuna alıyordu. Bu hamlenin henüz sahada karşılığını bulmamışken Kocaman’ın ikinci hamlesi geliyordu. Kocaman’ın Valbuena’yı oyunda 90 dakika tutamama rahatsızlığı nüksetmiş ve Fransız yıldızın yerine Alper oyuna girmişti. Farkı ikiye çıkarma fırsatlarını değerlendiremeyen Fenerbahçe maç sonu yaşayacağı kabustan habersiz uzatma dakikalarında zaman kazanmak için İsmail Köybaşı’nı oyuna alıyordu. Duran topların konuştuğu karşılaşmada son sözü yüne bir serbest vuruş organizasyonu belirliyordu. Uzatma dakikaları sona ererken topun başına Deniz Türünç geçiyor ve Kayserispor kalecisi dahil tüm hatlarıyla rakip ceza sahasına yerleşiyordu. Deniz Türünç’ün kullandığı serbest vuruşta oluşan karambolde oyuna sonradan giren Asamoah Gyah Kocaman’ı spor programlarına malzeme yapan golü atıyordu.