Başakşehir, Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında oldukça etkisiz bir oyununun ardından Ludogorets ile 0-0 berabere kaldı

Tatsız tutsuz başlangıç

Şampiyonlar Ligi'nin kapısından dönen Başakşehir tarihinin ilk UEFA Avrupa Ligi karşılamasında Ludogorets'i konuk etti. Topun gerisinde durmayı iyi beceren, rakibine boş alan bırakmayan iki takımın mücadelesinde gol olmaması sürpriz olmadı.

Avrupa mesaisini ciddiye alan Başakşehirli oyuncular maça istekli başladılar. İlk çeyrek saatten sonra Bulgar temsilcisi oyunu dengeledi. Hatta pozisyon üstünlüğünü de ele geçirdi. Ancak Volkan Babacan kalesinde güven veriyordu.

İkinci yarıya da Başakşehir istekli başladı üstelik bu sefer Ludogorets'in katı savunmasını açmanın yollarını daha doğru arıyor ve ödül olarak da pozisyonlar buluyordu. Bu sefer de rakip takımın kalecisi Broun hata yapmıyordu. Abdullah Avcı ilk hamlesini 65'te Adabayor'un yerine Mevlüt Erdinç'i oyuna alarak yapıyor, bu hamle skoru değiştirmeye yeterli olmayınca Kadıköy'de şapkasından tavşan çıkartarak üç puanı getiren Kerim Frei, sarı kartı olan Elia'nın yerine oyuna giriyordu.

80'de Mossoro'nun yerine Napoleoni'nin oyuna girmesiyle Başakşehir kulübedeki tüm hamle oyuncularını kullanmış oldu. Maçın son bölümünde Bulgar temsilcisi oyunun temposunu iyice düşürdü. Hakemin kartlarını kullanmakta cimri davranmasından cesaret alan Ludogoretsli futbolcular zorlandıklarında oyunu sertleştirerek Başakşehir'i durdurmayı başardılar. Böylelikle taraflar UEFA Avrupa Ligi'ne birer puan alarak başladılar.