Trabzon'a çift penaltı yetmedi

Trabzonspor, kadrosunda sadece beş yedeklik oyuncu kalan Antalyaspor’u ağırladığı maçta gol pozisyonuna girmekte zorlandı ve iki puan daha bırakarak Başakşehir’in dört puan arkasında kaldı.

Başakşehir, Antalyaspor’un 6 futbolcusunun kart ve sakatlıklarla eksildiği maçta rakibin koşucularını dikkate almış; gaza basmak için son yarım saati beklemişti. Çimşir bunu yapmadı. Podolski, Jahovic gibi veteranları yerine Doğukan, Mukairu gibi genç oyuncuları ile sıklaşan takvimin ilk maçına çıkan, Blanco’nun da ön alandaki pres gücünü artırdığı Antalyaspor’a karşı bunun bedeli ağır olabilirdi. Ekuban tehdidine karşı Sangare’nin ileri çıkışları kısıtlanmamış olsa Antalyaspor’un daha etkili hücumlar yaptığını görebilirdik.

Kalitesiz savunma hamleleriyle dolu maç için 1-1 başladı diyebiliriz. Ufuk Akyol, Ndiaye’nin Doğukan’a yaptığı son derece gereksiz penaltıyı gole çevirip Antalyaspor’u öne geçirdiğinde dakika sekizdi. Bakasetas’ın son dakikadaki feykine atlayarak Alanya’ya beraberliği getiren şuta imkan veren Senegalli orta saha bu kez oltada yem bile yokken zokayı yutma gereksinimi duydu. Beş dakika sonra Sörloth’un kafa vuruşu nerede olduğunu unutan Veysel’in eline çarpınca, Sosa Boffin’i ters köşeye yollayıp beyaz noktadan durumu eşitledi.

Yüklenerek başlamanın karşılığını net pozisyonlar üreterek alamayan Trabzonspor, ilk devredeki en net tehlikesini çabuk kullanılan bir taç atışıyla yakaladı. Dakika 45 yaklaşırken tecrübesiz Mukairu neden forvet oyuncularının kendi 18’lerinde çok dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı ve hem önü kapalı hem de sıfıra yaklaşmakta olan Ekuban’ın topuğuna bastı. Sosa penaltıyı bu kez “hadi çıkar” dercesine doksana yolladı ve 2-1 yaptı.

İkinci devrede üst üste oynamaktan iyice yorulan Sörloth ile çok top kaptırmaya başlayan Abdülkadir Ömür Trabzonspor’un hücum gücünü aşağı çekmeye başladılar. İki oyunculuk savunma ve hücum çıktısı veren Sosa bile onları kompanse etmeye yetmeyince rakip ceza sahasına daha etkili ve yerden girişler yapan taraf Antalyaspor oldu. Tam Hüseyin Çimşir oyuna müdahale etmişken, 10 dakika önce oyuna giren Yekta ile 66’da skor değişmemek üzere bir kez daha eşitlendi.

Dinamik ön hattıyla son yarım saati istediği gibi oynayan Tamer Tuna’nın ekibine iki puan daha bırakan Trabzonspor, dakika 85 olduğunda penaltıları dışında isabetli şut üretememişti. Şampiyonluk yolunda son viraja gelen takımların kötü oynadıkları maçları kazanması şarttır. Bordo-mavililer ise pandemi arasından sonra oynadığı beş maçta üçüncü kez puan kaybı yaptı ve kredisini tüketti. Önümüzdeki pazartesi Trabzsonspor’un Denizli’ye mağlup olması durumunda lig şampiyonu olan takım sayımız altıyı bulabilir.