10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Emek Partili Osman Turan Bozacı’nın oğlu Çağlayan Bozacı, babasının anmasında yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alındı. Yurt dışı yasağı ile serbest bırakılan Bozacı, geçen yıl da yaptığı konuşma ardından ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

10 Ekim’de kaybettiği babasının anmasında konuşan Çağlayan Bozacı, bu yıl da gözaltına alındı!
Fotoğraf: Evrensel

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Emek Partili Osman Turan Bozacı’nın oğlu Çağlayan Bozacı, babasının anmasında yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alındı.

Evrensel’de yer alan habere göre, Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren 58 yaşındaki emekli öğretmen, Emek Partili Osman Turan Bozacı memleketi Rize’nin Pazar Şentepe aile kabristanlığında bulunan mezarı başında anıldı. Dün gerçekleştirilen anmada konuşma yapan Çağlayan Bozacı akşam saatlerinde evinde gözaltına alındı.

Gece boyu gözaltında tutulan Bozacı sabah alınan ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Savcı Bozacı için yurt dışına çıkış yasağı talep etti. Mahkeme 3 ay süreli yurt dışına çıkış yasağı kararı vererek Bozacı’yı serbest bıraktı.

Bozacı, babasının mezarı başında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Biz bunu her sene söylüyoruz, tarihe not düşülsün diye söylüyoruz. Bu katliamın sorumlusu AKP örgütü ve başındaki faşist diktatör Erdoğan'dır dediğimiz zaman bize soruşturma açıyorlar ama geldiğimiz noktada biz bu söylediklerimizin hepsinin arkasındayız. Her sene yine aynı şekilde söylüyoruz. He şöyle zannedilebilir belki 'biz soruşturmalarla, gzöaltılarla, tutuklamalarla yıldırabiliriz' diye düşünüyorlar. Biz düşmanı çok iyi tanıyoruz da, düşman bizi çok iyi tanıyamamış. Biz o eşiği aşalı çok oldu diye düşünüyorum, dolayısıyla en cürretli konuşacak zamandır şu an."

DAHA ÖNCE 11 AY 20 GÜN CEZA ALMIŞTI

10 Ekim Ankara Katliamı'nda emekli öğretmen babasını yitiren Çağlayan Bozacı, 10 Ekim Katliamı davası duruşmalarında yaptığı konuşmalar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılanmış 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bozacı geçtiğimiz sene de anmada yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.