BirGün’ün ortaya çıkardığı 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar skandalı ardından Altılı Masa’dan ilk kez bir açıklama geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Tırnaklarım avuçlarımı yırtıyor, dudaklarıma kan oturdu, ‘öfke’ sözcüğü yetmiyor hâlimi anlatmaya!” dedi.

6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar skandalına Altılı Masa’dan ilk açıklama: ‘Öfke’ yetmiyor hâlimi anlatmaya!

BirGün yazarı Timur Soykan’ın ortaya çıkardığı, 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlendirilmesi’ ve istimara maruz bırakılması skandalı hakkında Altılı Masa’dan ilk açıklama, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan geldi.

Soykan, 3 Aralık’ta yayımlanan “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” başlıklı yazısında, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını anlatmıştı. Soykan, bugünkü “Utancın fotoğrafları” başlıklı yazısında da H.K.G.’nin çocuk yaşta gelinlik giydirildiği ve ‘nişan’ına ait dehşet verici fotoğrafları yayımladı.

BirGün’ün “Karanlık, vahşi, acı bir fotoğraf!” başlığı ile manşetine taşıdığı olaya ilişkin, Altılı Masa’nın ilk tepkisi, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan geldi.

Twitter hesabından BirGün’ün manşetini paylaşan Uysal, “Nerede yeri var bu rezaletin? Ne dinde ne de herhangi bir inançta... Ne Türklükte ne insanlıkta... Tırnaklarım avuçlarımı yırtıyor, dudaklarıma kan oturdu, ‘öfke’ sözcüğü yetmiyor hâlimi anlatmaya!” diye yazdı.

Uysal’ın paylaşımı şöyle:

Soykan’ın yazıları ve olayla ilgili diğer tüm detaylar aşağıda: