Doğrusu sebebini bir türlü çözemediğimiz çok şeyle her gün karşılaşıyoruz.

Akıl ve mantığa uymayan olaylar yaşıyoruz…

Öyle bir döneme geldik ki yapılanların temelinde yurt yok, yurttaş yok.

Erdoğan keyfince bu ülkede istediği gibi at oynatıyor! Ancak ata binmesini bilmeyenlerin at oynatması ülkeye zarar verir! Bugün ülke ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

***

Taliban, önceki gün Başkent Kabil’i de alarak Afganistan’ı tümden ele geçirdi.

İnsan hakları, demokrasi ve barışı savunan ülkeler, bu duruma karşı infial halindedir.

Biliyorlar ki; Sovyetler Birliği'nin Afganistan'a müdahalesiyle başlayan ve onlarca yıldır süren savaş, ülkeleri kana buladı!

1979’dan beri emperyalist güçlerin doymak bilmeyen ihtirasları, sadece Afganistan’ı değil, dünyayı da vahşet dolu bir maceraya sürükledi.

***

Afganistan'daki sol hükûmetin daveti üzerine, 24 Aralık 1979’da Brejnev'in emriyle Afganistan, Sovyetler tarafından işgal edildi.

Sonrasında Sovyetler Birliği 9 yıl boyunca, Afganistan’ın bağımsızlığını isteyen İslamcı Mücahitlerle” savaştı!

Bu savaşta Hindistan da Afgan hükûmetine destek verdi.

Başta ABD olmak üzere Pakistan ve Suudi Arabistan da İslamcı mücahitlere destek verdi. Onları silahlandırdı ve eğitti…

***

Soğuk Savaş ve Hindistan-Pakistan çatışmasının vekalet savaşlarına dönüşmesi sonrasında kaybeden Sovyetler, 1989’da Afganistan’ı terk etmek zorunda kaldı…

***

CİA tarafından desteklenen, güçlendirilen, aralarında Usame Bin Ladin’in de olduğu İslamcı Mücahitlerin öncülüğünde Kandaharlı Molla Ömer 1994’te, yaklaşık 50 medrese öğrencisiyle birlikte Taliban örgütünü kurdu!

Örgütün amacı, şeriattı ve Afgan İslam Emirliği'ni kurmaktı…

Örgüt giderek vahşileşti. Bilimi reddeden, çağın tüm teknolojik gelişimini kabul etmeyen, kadınları peçe arkasında saklayan, kızları okutmayan, el, ayak ve kafa kesen bir konuma geldi…

***

11 Eylül’ün faili olarak gördüğü Usame Bin Ladin’i Talibanlardan isteyen ABD, verilmeyince Afganistan’ı NATO güçleriyle birlikte işgal etti. Çok kan döküldü!

20 yıl sonra başta ABD olmak üzere tüm NATO gücü çekildi.

NATO toplantısı sırasında Erdoğan ve ABD Başkanı Biden, devlet adabımıza uymayan, bugüne kadar görülmemiş ve kayıtları tutulmamış gizli bir toplantı yaptılar.

Bu toplantıda ABD’ye ne sözler verildiği bilinmiyor!

Toplantı sonrasında ABD sözcüleri, Afganistan’da birlikte savaştıkları ve iş birliğinde bulundukları Afganların, Türkiye’de konuşlanması ve korunmasında konusunda Erdoğan’la mutabık kaldıklarını açıkladı...

Ve Afgan göçü başladı!

***

Türkiye’de 8 milyona yakın sığınmacının bulunduğu bir zamanda, adeta, bir işgal düzeniyle gelen Afganlılara karşı tepki çoğaldı… AKP iktidarı toplumsal infiali bastırmak için her zaman yaptığı aldatmacalara başvurdu!

Erdoğan, KKTC ziyareti sırasında “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok.” Demişti.

Oysa;

Metropoll Şirketinin yaptığı araştırmaya göre; AKP'lilerin % 50,6'sı ile MHP'lilerin bile % 79,5’i “Taliban ile İslam anlayışımız farklıdır” diyor.

***

Somali sevdası mıdır bilinmez? Ama AKP, yine çelişkili bir duruş sergiliyor!

30 Milyon dolar hibe sonrasında Somali ordusuna, mayına karşı korumalı 8 "Kirpi" aracı ve 14 askeri personel taşıyıcısı verildi…

Mayına karşı korumalı araçlar, terör örgütü Eş-Şebab'a karşı mücadele eden özel kuvvetler ekibi "Gorgor" tarafından kullanılacak.

Yurttaşın kesesinden yeni bir ağalık daha!

***

Ters olmadığı söylenen Talibandan kafa kol kesmede farkı olmayan Eş-Şebab’ı engellemek için Somali’ye askeri araç gereç veren anlayış, Talibanla oturup anlaşabileceğini söylemekten de çekinmiyor!

Anlaşılmayan bir konu şu!

“Talibanla ters değiliz” sözü halka rağmen nasıl söylenebilinir?

Halk yönetme yetkisi verdi.Terör örgütleriyle pazarlık yap diye oy vermedi!

Acaba Terör örgütleri arasında da “benden senden” olanlar mı var?

Anlaşılan kafalar iyice karışmış! Gidişat iyi değil!

Tek yol sandık! Seçim ülkemizin tek çıkış yoludur!