Limon üreticisi kılığına girerek, Ekrem İmamoğlu'na ‘yalan haber tuzağı’ kurmak isteyen iki kişi hakkında İmamoğlu'nun suç duyurusunda bulunacağı görüntüler için AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Ortada bir kumpas varsa bu kumpas en çok partimizi hedef almaktadır" diyerek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi

AKP İl Başkanı görüntülere kumpas dedi, Kaftancıoğlu'nu suçladı

Mersin'in Erdemli ilçesinde limon üreticisi kılığına girerek Ekrem İmamoğlu’na ‘yalan haber tuzağı’ kurmak isteyen iki kişinin görüntüleri CHP ile AKP'yi bir kez daha karşı karşıya getirdi. Suç duyurusu ile yargıya intikal eden röportaj için AKP de "kumpas" açıklaması yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin limon üreticilerini mağdur etmemek adına diğer büyükşehir belediyelerine yaptığı çağrıya karşılık veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 100 ton limon aldı. Ancak bir yerel gazeteci, bölgede AKP'li olduğu bilinen bir kişiyi limon üreticisi kılığına sokup yönlendirerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde konuşturmaya çalıştı ve bu durumun videosu sosyal medyada dolaşıma girdi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, videoyla ilgili “Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyurun öyleyse” dedi. Söz konusu olayla ilgili İBB Sözcüsü Murat Ongun, gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. İmamoğlu’nun avukatlarının suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

AKP İL BAŞKANLIĞI’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Olayla ilgili bir açıklama da AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten geldi. Ercik, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na “CHP'nin İstanbul İl Başkanı acaba bu filmin yapımcısı mıdır?” diye sordu.

Ercik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Söz konusu video ve bu videodaki şahıslar ile ilgili olarak AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak bu videonun kim ya da kimlerin yönlendirmesi ile yapıldığının araştırılması için suç duyurusunda bulunulmuştur.

Videoda yer alan bazı şahısların partimize yakın paylaşımlarının olması eylemlerinin sorumluluğunu partimize yüklemez ve her yaptıklarının partimizi bağlayacağı anlamına gelmez. Videodan ve videodaki şahısların paylaşımlarından yola çıkılarak partimizin suçlanması da asla kabul edilemez.”

‘CHP İL BAŞKANI DOLAŞIMA SOKTU’

“Kaldı ki dünyada belki de ilk kez bir filmin kamera arkası filmin kendinden önce yayımlanmasıdır. Söz konusu röportajdan önce röportajın kamera arkası CHP'nin İstanbul il Başkanı tarafından dolaşıma sokulmuştur. CHP'nin İstanbul İl Başkanı hemen partimizi suçlayan bir pozisyon almıştır. Haliyle akıllara gelen ilk soru şudur: CHP'nin İstanbul il Başkanı acaba bu filmin yapımcısı mıdır?”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmuş, bir kameraman ve üreticinin de konuyla ilgili olarak Ekrem İmamoğlu'na ‘yalan haber’ kurmaya çalıştıkları tuzağın görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde adının Mahmut Dölek olduğu belirlenen yerel kameraman, bir narenciye üreticisine yönlendirmeler yaparak kurgu çekim gerçekleştiriyor, kameraman, narenciye üreticisine İmamoğlu'nun kendisine yakın üreticilerinden limon aldırdığını söyletiyordu.

Söz konusu kişilerin AKP ilçe yönetiminde görev üstlenen Ömer Tuncel ve yine AKP’ye yakınlığı ile bilinen Mahmut Dölek olduğu ortaya çıkmıştı.