Elle dergisinin düzenlediği Style 2023 Ödülünü kazanan Melike Şahin'in Bursa'da düzenleyeceği konser, ödül töreninde yaptığı konuşma sonrası iptal edildi. Melike Şahin ödülünü kadınlara ve LGBTİ+'lara ithaf ettiği için gericiler ve yandaşlar tarafından hedef gösterilmişti.

Kaynak: Haber Merkezi
AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Melike Şahin’in konserini iptal etti!

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, şarkıcı Melike Şahin’in 22 Temmuz’da, 61. Uluslararası Bursa Festivali’nde kapsamında vereceği konseri iptal ettiğini duyurdu.

Önceki gün düzenlenen Elle Style Awards Ödülleri‘nde “Yılın Stil Sahibi Müzisyeni” ödülünü alan Melike Şahin'in, törende yaptığı konuşma gündem olmuştu.

“Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar… İncinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum. Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum” ifadelerini kullanan Şahin, iktidara yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları tarafından hedef gösterilmişti.

Konuşması gündem olduktan sonra gericiler ve yandaşlar tarafından hedef gösterilen Şahin'in 22 Temmuz’da, 61. Uluslararası Bursa Festivali’nde kapsamında vereceği konser, AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapılmadan iptal edildi.

Aynı ödül töreninde şarkıcı Mabel Matiz de ödülünü LGBTİ+’lara ithaf etmişti. Sosyal medyadaki iktidara yakın hesaplar, iki müzisyenin diğer konserlerini hedef göstermeye devam ediyor.