İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunun ele alındığını söyledi. "Masa dağılıyor mu?" sorusuna yanıt veren Akşener, "Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağımızı söylüyoruz" yanıtını verdi.

Akşener'den Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin ilk açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Gazeteci Murat Yetkin'e konuşan Akşener, görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aldığı ceza ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunun ele alındığını söyledi.

“İmamoğlu’nun kellesi giderken tartışmanın Meral Akşener’in rol çalmasına nasıl evrildiğini anlayamıyorum, şaşırdım kaldım" diyen Akşener, "Bu bütün muhalifler açısından bir mihenk taşıdır. Çünkü İstanbul Belediyesi'ne kayyum atanması yolunda bir adım atıldı. Terör soruşturması bunun parçasıdır. Diğer belediyelere de sıçrayabileceğine dair bilgi ve değerlendirmem var. Benim gidişin orada muhalefet olarak birlik, beraberlik göstermek içindi. Saygısızlık yapıldı bana" ifadelerini kullandı.

ALTILI MASA DAĞILIYOR MU?

"Masa dağılıyor mu?" sorusuna yanıt veren Akşener, "Niye dağılsın Altılı Masa? Birlikte kazanacağımızı söylüyoruz" cevabını verdi.

"ADAYLIĞI ALTILI MASA'DA KONUŞACAĞIZ"

Altılı Masa’nın kimi aday göstereceğinin konuşulup konuşulmadığı sorusuna Akşener, şu yanıtı verdi: "Onu Altılı Masa'da konuşacağız. İstanbul meselesini konuştuk; onun dışında neleri konuşup konuşmadığımızı söylemedim. Çünkü bu konu gerçekten mihenk taşı."

Görüşme talebinin Kılıçdaroğlu’dan geldiğini söyleyen Akşener, dağıtılan fotoğrafta her ikisinin de hayli gergin görünmesini kendisinin geçirmekte olduğu grip hastalığına bağladı, “Gergin bir durum yoktu” dedi.

KILIÇDAROĞLU-AKŞENER GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Ankara'da görüşmüştü.

İki lider, Çankaya Belediyesine ait Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde akşam yemeğinde bir araya gelmişti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2,5 saat sürmüştü. Toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmamıştı.