Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de çok sayıda polis ve sivil giyimli kişilerce darbedilerek katledilen Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı Sanayi Sokak'ta anıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı sokakta anıldı

Gezi Direnişi sırasında 2 Haziran 2013'te çok sayıda polis ve sivil giyimli sopalı saldırganlar tarafından darbedilerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı Sanayi Sokak'ta anıldı.

DİSK, KESK, TMMOB, EBTO ve ALİKEV’in çağrısıyla Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokakta düzenlenen anma törenine Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap korkmaz, abisi Gürkan Korkmaz ve yeğeni Ali İsmail Korkmaz katıldı.

Anma töreninde konuşan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Zeynep Kaya, şunları söyledi:

“Bizim için bu alanı boş bırakmak demek Gezi Direnişi'nde yitirdiğimiz canlarımızın hesabını sormaktan vazgeçmek demektir. Bu alandan uzaklaşmak emek, demokrasi ve özgürlük mücadelesinden, Gezi’nin haklı taleplerinden uzaklaşmak demektir. O nedenle ısrarla burada olacağız. Burada katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ve Gezi Direnişi’nde katledilenlerin hesabını sormanın sorumluluğu ve heyecanıyla burada olacağız.” 

"ADALET HERKESE LAZIM OLACAK"

Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz, 6 Şubat'taki depremlerde Antakya'da enkaz altında kalan kuzeni ve hamile olan eşinin hayatını kaybettiğini hatırlatırken anmaya katılan polis kalabalığına dikkat çekti:

"100 kişiysek 200 polis gelmiş buraya. Bir çocuğu anmak, adaletsizce, hukuksuzca, canice katlini eleştirmek, haykırmak için toplanan insanlar için bu kadar polis toplanıyorsa, devlet onlarca, yüzlerce polisi buraya gönderiyorsa orada enkaz altında insanlar can çekişirken neredeydi devlet? Ben bunu sormak istiyorum. Elbet adalet için mücadele edeceğiz ama şunu da bunu hatırlatmak istiyorum: Adalet herkese lazım olacak bir gün.”

Sosyal meyda hesabından da paylaşım yapan Gürkan Korkmaz, "10 sene geçti aradan. Acımız geçmedi, öfkemiz dinmedi…" dedi.