Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önümüzdeki sezon Türk bir teknik direktör ile çalışmak istediklerini açıkladı.

Kaynak: DHA
Ali Koç'tan teknik direktör açıklaması: Tercihimiz Türk hoca

Fenerbahçe Kulübü'nün 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurulu’nda konuşan Ali Koç, önümüzdeki sezon Türk bir teknik direktör ile çalışmak istediklerini söyleyerek 2 isime işarat etti.

Ali Koç, teknik direktör konusuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye ligini bilen, burada yıllarca hocalık yapmış ve bize uyabilecek hoca dediğiniz zaman 4'ü geçmiyor. Camiayı bilen, hizmet etmiş, anlayan, o ruhu aşılayan 2 Türk hoca çıkıyor. Bu önümüzdeki sene tercihimiz Türk hoca yönünde olacak."

Koç, başarı için camianın kenetlenmesi gerektiğini de dile getirdi:

"'Akıl yok, her şeye kendiniz karar veriyorsunuz' diyorsunuz. 'İyi etmişsiniz' diyeceğiniz kişilere danıştık. Bugün piyasada müsait olan dünya çapında, geçen seneye göre çok daha fazla hoca var. Türkiye'yi hiç bilmeyen bir hoca ile yeni sezona başlamanın risk taşıyacağı kararını verdik. Bu önümüzdeki sene tercihimiz Türk hoca yönünde olacak. Hocamız kim olacaksa olsun 7'den 70'e kenetlenmediğimiz taktirde ağzımızla kuş tutsak kolay kolay başarı gelmeyecektir."