Gazeteci Uğur Dündar, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı. Ancak kurulda yapılan oylama sonrası istifası kabul edilmeyen Dündar'ın oy çokluğu ile göreve devam etmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Uğur Dündar'ın istifası kabul edilmedi

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, görevini bıraktığını açıkladı. Ancak Dündar'ın istifası kabul edilmedi ve oy çokluğu ile görevine devam etmesine karar verildi.

Kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Dündar, "Bir Cumhuriyet sevdalısı olarak hayatım boyunca Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerledim. Yüksek Divan Kurulu Başkanlığını da Cumhuriyetin Feneri olduğu için kabul ettim. Bugün bu görevi bırakmaya karar verdim" ifadesini kullanmıştı.

Dündar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir Cumhuriyet sevdalısı olarak hayatım boyunca Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerledim.

Fenerbahçe'ye de köklerini Kuvayı Milliye'den aldığı için gönül verdim. Doğru bildiğim yolda ilerlerken ağır bedeller ödedim ama yılmadım. 12 yıldır ana akım televizyonlarda çalıştırılmadım.

Hayat felsefem hep onurlu yaşamak,çocuklarıma şerefli bir soyadı bırakmak oldu. 

Yüksek Divan Kurulu Başkanlığını da Cumhuriyetin Feneri olduğu için kabul ettim.
Bugün de bu görevi bırakmaya karar verdim. Ölünceye kadar Mustafa Kemal'in askeri olacağım,bedeli neyse ödeyeceğim."

Fenerbahçe Kulübü'nün bugünkü 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'na katılan Dündar, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında yapılan protestoları 'provokasyon' olarak nitelemiş, toplantıya ara vermişti. 

Ali Koç'un konuşması sırasında "istifa" sloganları atılırken üyeler arasında da arbede çıkmıştı.