Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, mutlu sona HDP'nin yok sayılarak ulaşılamayacağını belirterek, "Aklın yolu, HDP'nin bir siyasi parti olarak varlığının unutulmaması ve bunun gereğinin yapılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, elbette, bu gerçeğin de bilincindedir" ifadelerini kullandı.

Altan Öymen: Mutlu sona HDP'yi yok sayarak ulaşılamaz

Eski CHP Genel Başkanı, gazeteci-yazar Altan Öymen, HDP'nin bir siyasi parti olarak varlığının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilan etmesinin ardından HDP'den tebrik mesajı geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kutlarken, görüşmeye davet etti. CHP'den gelen ilk yanıtlar ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceği yönünde.

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve HDP ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

T24 yazarı Hasan Cemal'e konuşan Öymen, "Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı oluncaya kadar bekler ve grup kürsüsünü kullanmaya devam edebilirdi, ama böyle yapmadı. Bu da onun ileride nasıl birleştirici bir çizgi izleyeceğinin ve anayasanın gereklerine uymakta ne kadar titiz olduğunun anlamlı bir işaretiydi. Grup salonunda Altı Ok'lu CHP bayrakları yoktu, sadece Türk bayrakları vardı, sadece Atatürk resmi vardı" ifadelerini kullandı.

Öymen, şöyle devam etti: "İsmet Paşa derdi ki, önemli bir karara mı varacaksın, bekle 24 saat geçsin. Uygulamaya da karar verdin mi, bir 24 saat daha bekle, adımını atmadan önce... Kemal Kılıçdaroğlu'nun son 48 saatlik krizde sergilemiş olduğu ustalık böyleydi. Sabrından dolayı, liderlikten kaynaklanan kıvraklıklığından dolayı kendisini kutlamak lazım. Bir "demokrasi ittifakı"na giden yol ancak böyle bir sabırla, ustalıkla, liderlikle açılabilir."

"KILIÇDAROĞLU'NDA BİRLEŞTİRME YETENEĞİ ORTADA"

"Sayın Kılıçdaroğlu'nda da birleştirme ve uzlaşma yeteneğinin varlığı apacık ortada" diyen Öymen, şunları söyledi: "Kaç kere sergiledi bu becerisini. Büyük Adalet Yürüyüşü'nde kimseyi ayırt etmeden herkes için hak, hukuk, adalet diyerek kitlelerle birlikte Ankara'dan İstanbul'a günlerce yürüdü. Belediye seçimlerinde büyük şehirleri İstanbul'u, Ankara'yı, Adana'yı, Mersin'i Erdoğan'ın elinden alan uzlaşmaları, perde arkasında kuyumcu titizliğiyle ören de Kılıçdaroğlu'ydu. O gece Ankara'da, Saadet Partisi'nin, Halk Partisi'nin önünde toplanan kalabalıklar heyecanla dalgalanıyordu. Gözler yaşlıydı, ağlayanlar vardı. Çünkü, Meral Hanım'ın çıkışının Erdoğan-Bahçeli ikilisinin işine yarayacağının farkındaydılar. Unutulmasın: Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı ilan eden Millet İttifakı'nın mimarı da yine CHP lideridir."

"HDP'NİN VARLIĞI UNUTULMAMALI"

HDP ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öymen, "Şimdilik her şey iyi gidiyor. Ancak şunu iyi bilelim: Mutlu sona HDP'yi yok sayarak ulaşılamaz. Aklın yolu, HDP'nin bir siyasi parti olarak varlığının unutulmaması ve bunun gereğinin yapılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, elbette, bu gerçeğin de bilincindedir" ifadelerini kullandı.