Ankara Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ ile Dikimevi arasında çalışan Ankaray hattı Mamak’a bağlayacak yeni bir metro hattının müjdesini verdi. Projenin detaylarını paylaşan EGO Genel Müdürlüğü, sekiz duraktan oluşacak hattın toplam 7,4 kilometre uzunluğunda olacağını bildirdi

Ankara’ya yeni metro hattı: Dikimevi-Natoyolu metro hattı için kollar sıvandı


BirGün/Ankara

Ankara’da Mamak ilçesini, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan Ankaray hattına bağlayacak yeni bir metro hattı inşa edileceği açıklandı. Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem (HRS) hattı projesinin, “Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İhalesi” için ön yeterlilik tekliflerinin, 4 Haziran alınacağı bildirildi. Toplam uzunluğu 7,4 kilometre olacak hattın ihalesini açan EGO Genel Müdürlüğü, internet sitesinde ihale ile ilgili ayrıntıları da paylaştı.

Metre hattı ihalesinin nn yeterlilik değerlendirmesine katılacak firmalardan puanlama sırasına göre ilk 6 firma tespit edilecek ve daha sonra yapılacak olan işin ihalesine davet edilecek. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanmasından sonra işin 8 ay içinde bitmesi öngörülürken bu süreçte üretilen proje ve ihale dokümanları ile yapım işi ihalesi aşamasına geçilecek.

ULAŞIM AĞI GENİŞLİYOR

AŞTİ ile Dikimevi arasında çalışan Ankaray hattına bağlanacak olan Dikimevi-Natoyolu hattı, 7,4 kilometre uzunluğunda olacak ve 8 ayrı istasyondan oluşacak. Yapım işi kapsamında, 1996 yılında işletmeye açılan AŞTİ-Dikimevi hattının revizyonu ve AŞTİ’den Söğütözü’ne 1 istasyon ve 0,788 km hattın da işletmeye alınması gerçekleşecek. Yapım işi bittiğinde Söğütözü-Natoyolu arası 16,8 kilometrelik hat ve 20 istasyon olarak işletmeye alınacak. Bu süreçte ise mevcut ANKARAY hattı işletmesine devam edecek.