Ankara'da 1 Mayıs, bu yıl 'değişim' talebiyle kutlandı. Tandoğan Meydanı'nda bir araya gelen kitleler, "Sınıfa karşı sınıf krize karşı devrim", "AKP’den hesabı emekçiler soracak" sloganları atıldı.

Ankara’da coşkulu 1 Mayıs: Emekçilerden değişim talebi
Fotoğraf: BirGün

BirGün/ANKARA

SOL Parti, CHP, Ankara Tabip Odası, TMMOB, DİSK, Genel İş Sendikası, Eğitim Sen ve Alevi derneklerinin de aralarında bulunduğu birçok meslek örgütü ve siyasi partinin Ankara'daki 1 Mayıs İşçi Bayramı adresi bu yıl da Tandoğan Meydanı oldu.

Emekçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. AKM’de oluşturulan kortejle sloganlar eşliğinde miting alanında yüründü.

MEMLEKETE SOL GEREK

Ankara’daki 1 Mayıs’ta gündem yaşanan ekonomik kriz ve 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerdi. Alanda emekçilerin değişim talebi öne çıktı.

Emekçilein elinde, "Enkazın içinde sandıkların hükmü yok", "En güzel kravatını tak bakalım yargılanacaksın", "Ak çocuklar değil, aç çocuklar kazanacak", "Soydular soğana muhtaç ettiler", "Sınıfa karşı sınıf krize karşı devrim", "En güzel kravatını tak bakalım yargılanacaksın" pankartları vardı. Alanda sık sık, "İş ekmek yoksa barış da yok", "Fabrikalar tarlalar, siyasi iktidar her şey emeğin olacak", "AKP’den hesabı emekçiler soracak" ve "Eşitlik, adalet memlekete SOL gerek" sloganları atıldı.