Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Memleket Masası’ önerisine yanıt verdi ve “Fetullah Gülen’i aklama ve kurtarma operasyonu memleket masasında ısıtılıp ardından da kamuoyuna takdim ve paylaşımı yapılacaktır” dedi. Konuya dair altı öneri sıralayan Bahçeli, "Siyasi Partiler Kanunu değişmelidir" dedi.

Bahçeli: Siyasi Partiler Kanunu değişmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Memleket Masası” önerisine yanıt verdi ve bu öneriyi ‘FETÖ projesi’ olarak değerlendirdi. Bahçeli Siyasi Partiler Kanunu’nun değişmesi ve Siyasi Etik Kanunun da çıkarılması gerektiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Bahçeli, “İP’in Memleket Masası önerisi, buna CHP’nin sıcak ve sempatik yaklaşımı, marjinal ve marazi partilerin Meclis’te grup kurabilmeleri maksadıyla milletvekili transfer sezonun tekraren açılması Türk siyasetinin esef verici talihsizliğidir” dedi.

Bahçeli, CHP, İYİ Parti ve HDP’nin ittifak içinde olduklarını kaydederek, “İP’in HDP’yle ilgili samimiyetsiz açıklamaları, bu çerçevede eleştiri seviyesini kumandalı şekilde yükseltmesi aleni bir rol paylaşımının tezahüründen başka bir şey değildir. İP’e biçilen kurnaz ve kurmaca görev HDP kamburunu sözde hafifletmek, CHP’nin manevra alanını genişletip toplumsal mizanda zilletin imajını tahkim etmekten ibarettir” ifadelerini kullandı.

‘GÜLEN’Nİ KURTARMA OPERASYONU’

Bahçeli, “Fetullah Gülen’i aklama ve kurtarma operasyonu memleket masasında ısıtılıp ardından da kamuoyuna takdim ve paylaşımı yapılacaktır. Hain Gülen’i masanın altına konuşlandırıp meşrulaştırma arayışı zalimce bir oyundur. Şayet memleket masası diye tutturan partiler samimi ve sahici bir duruş sergiliyorlarsa derhal ve gecikmesizin terörist başı Fetullah Gülen’in ABD tarafından iadesini müşterek bir açıklamayla istemek mecburiyetindedir. Bu olmadığı sürece memleket masası bir FETÖ masası olarak kalacak, imalat merkezi de Pensilvanya olarak anılacaktır” diyerek, memleket masası önerisinin Gülen’i kurtarma operasyonu olduğunu ifade etti.

‘SİYASİ PARTİLER KANUNU DEĞİŞMELİ’

Bahçeli siyasi hayatın ‘hukuku ve ahlaki temele kavuşması’ gerektiğini belirterek şu önerilerde bulundu:

– Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.

– Seçim Kanununda düzenlemeler yapılmalıdır.

– TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır.

– Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır.

– Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır.

– Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir.