Mersin’de birinci sıradan milletvekili adayı olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve yine AKP'nin Şanlıurfa Milletvekili Adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partilerinin il örgütü ve milletvekili adaylarıyla ilk toplantılarını Ankara'da Bakanlık binalarında gerçekleştirdi.

Bakanlıklar seçim bürosu oldu: Nebati ve Bozdağ partililerle toplandı

Abidin YAĞMUR

Mevcut bakanların atanmış kamu görevlileri olmalarına rağmen görevlerinden istifa etmeden milletvekili adayı olmaları tartışmalara neden olmuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’e birinci sıra milletvekili adayı olarak atadığı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den bu tartışmaları alevlendirecek bir adım geldi.

Bakan Nebati, seçim bölgesi olan Mersin’e gelmedi, il örgütünü ve 12 milletvekili adayını Ankara’da topladı.

Siyasi toplantı için de Hazine ve Maliye Bakanlığı seçildi. Bakanlıktaki toplantıya AKP Mersin İl Başkanı Adem Aldemir ile Mersin milletvekili adayları ve bazı parti yöneticileri katıldı.

Bakan Nebati, AKP İl Başkanı ve milletvekili adaylarıyla birlikte bakanlık logosu altında poz da verdi ve bu fotoğrafı sosyal medya hesabından servis etti.

Bakan Nebati sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, istişare mekanizmasının sürekli işlediği Partimizin, Mersin Milletvekili adayları, İl Başkanı ve Teşkilat Üyeleri ile bir araya gelerek önümüzdeki seçimlere ilişkin çalışmalarımızı değerlendirdik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve milletimizin teveccühü ile Mersin için mesai kavramı gözetmeksizin var gücümüzle çalışacağız.”

BOZDAĞ'IN TOPLANTISI DA BAKANLIK BİNASINDA 

Öte yandan AKP'nin Şanlıurfa Milletvekili Adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da partisinin milletvekili adayları ile yaptığı toplantıyı Adalet Bakanlığı'nda gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin görselleri de servis eden Bozdağ, "14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı arkadaşlarımız ile biraraya geldik. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan liderliğinde Ak Parti adayları olarak Şanlıurfa’mız için aşkla çalışacağız" ifadelerini kullandı.