28 Mayıs Seçimleri'nin ardından açıklanan yeni kabine üyelerinin devir teslim törenleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na atanan Cevdet Yılmaz, görevini Fuat Oktay'dan teslim alırken, Dışişleri Bakanlığı görevini 8 yıl 6 ay boyunca yürüten Mevlüt Çavuşoğlu, görevini Hakan Fidan'a teslim etti. Alparslan Bayraktar, Mahinur Özdemir Göktaş, Abdülkadir Uraoğlu, Osman Aşkın Bak, Vedat Işıkhan ve Yaşar Güler görevi devralan yeni kabine üyeleri arasında yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Bakanlıklarda devir teslim törenleri devam ediyor

28 Mayıs Seçimleri'nin ardından açıklanan yeni kabine için teslim törenleri devam ediyor. 

4 Haziran Pazar günü gerçekleşen devir teslim törenlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı görevlerini devraldı.

Bugün gerçekleşen törenlerinde ise Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na atanan Cevdet Yılmaz, görevini Fuat Oktay'dan teslim alırken, Dışişleri Bakanlığı görevini 8 yıl 6 ay boyunca yürüten Mevlüt Çavuşoğlu, görevini Hakan Fidan'a teslim etti.

Fotoğraf: AA

FUAT OKTAY GÖREVİNİ TESLİM ETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevini Cevdet Yılmaz'a teslim eden Fuat Oktay, devir teslim töreninde şunları söyledi: 

"Gazi Meclisimizde Ankara milletvekili sıfatıyla aziz milletimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Adı ne olursa olsun makamlar, mevkiler geçici, Türkiye Cumhuriyeti ve milletimiz için yapılanlar kalıcıdır."

Görevi devralan Cevdet Yılmaz ise şunları söyledi: 

"Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak millete hizmet bayrağını değerli dostum Fuat Oktay'dan almak benim için bir onurdur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ağır sorumluluğu üstleneceğiz ve elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Türkiye Yüzyılı kabinesinde Cumhrubaşkanı yardımcısı görevini şahsıma tebdi eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum." 

"Son seçimlerde halkımız bir kez daha yeni yönetim sistemine evet demiştir. Yeni yönetim sistemimizin gelişerek, Türkiye'mizin kazanımı olarak devam edeceğini söylemek istiyorum. Bütçe görüşmeleri dolayısı ile sayın Fuat Oktay ile görüşmelerimiz olmuştu. Uzun yıllara dayanan dostluğumuz var. Çalışma disiplini, üretkenliği hepimiz tarafından bilinen bir kişidir sayın Oktay. Bütçe görüşmelerinde muhalefet hep haksız bir şekilde atanmış tartışmaları yapardı. O tartışmalara da noktayı koymuş olacak."

Fotoğraf: AA

HAKAN FİDAN GÖREVİ DEVRALDI

Dışişleri Bakanlığı'nda 8 yıl 6 ay görev yapan Mevlüt Çavuşoğlu, görevini Hakan Fidan'a devretti. Törende konuşan Çavuşoğlu "8 yıl taşıdığım bu bayrağı Fidan'a devrediyorum. Kurum kültürümüz birbirine benziyordu. En zor coğrafyalarda devletimizin bekasını birlikte koruduk" dedi.

Devir teslim töreninde konuşan Hakan Fidan şunları söyledi:

"Bu süreçte çok büyük bir uyum içerisinde çalıştık. Aranıza katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Devletimizin her türlü etki alanında Bugün Cumhuriyetimziin 100'üncü, Hariciyemiz Teşkilatımızın temellerinin atılmasının 500'üncü yıldönümünde aranıza katılmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum.Bu görevim esnasında milletimizin büyük bir takdirinin kazanarak yeniden seçilen sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuna ve teemsil ettiği değerlere uygu bir şekilde devletimizin ve milletimizin bütünlüğü, güvenliği ve refahı için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim." 

Fotoğraf: AA 

DÖNMEZ GÖREVİNİ BAYRAKTAR'A TESLİM ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, görevini Alparslan Bayraktar'a teslim etti. 

Devir teslim töreninde konuşan Dönmez, "Madencilikte rekorla geçen bir dönem oldu. İhracatımızı 6,5 milyar dolara çıkarmış olduk. Cevherden mücevhere giden strateji belirleyerek katma değerli ürünlerin üretimini gerçekleştirmiş olduk. Bayrağı bugün kendisine teslim ediyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini istiyorum. Benden yana hakkım helal olsun. Aileme teşekkür ediyorum, fedakarlık yaptılar" ifadelerini kullandı. 

Fotoğraf: AA

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ GÖREVİNİ DEVRALDI

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, görevini Derya Yanık'tan teslim aldı.

Törende konuşan Derya Yanık, "Sayın Bakanımızın geçmişte yaptığı çalışmaları, enerjisi gençliği kesinlikle şu anda bulunduğu noktayı da çok geliştirerek dönüştürerek ve enerjisi ile ilerleterek yürüteceğinden benim kuşkum yok. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumumuz açısından da son derece hassas, önemli bir nokta. Tamamıyla neredeyse dezavantajlı gruplara hizmet eden bir yerden bahsediyoruz" dedi.

Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise açıklamasında  "Türkiye Yüzyılı için yol alıyoruz. Türkiye tüm dünyada örnek gösterilen bir ülke. Bu başarısında bireyi ve aileyi öne çıkaran  kuşatıcı sosyal politikaların rolü büyük. Bundan sonra da bu doğrultuda aile ile ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: AA

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

Ulaştırma Bakanlığı'na atanan Abdülkadir Uraoğlu, görevini Adil Karaismanoğlu'ndan teslim aldı

Törende konuşan Adil Karaismanoğlu, şöyle konuştu:

"Mega projeleri milletimize sunduk. Türkiye hakikaten Cumhurbaşkanımızın liderliğinde doğru zamanda doğru yatırımlar yaparak ülkenin önünü açmıştır. Hakikaten Türkiye ulaştırma sektöründe başarılar elde etmiştir. Bundan sonraki çalışmalarla birlikte ülkemiz lider ülke olacaktır. Türkiye önündeki 20-50 yılı planlayan ülke haline gelmiştir. Bu yatırımları yaparken ki finansal yöntemler Türkiye'nin en büyük başarısıdır. İnşallah yol arkadaşımız Abdülkadir Bey de üstüne koyarak devam edecektir."

Uraloğlu ise açıklamasında "3 yılı geçen bir sürede Adil Karaismailoğlu bakanımızla güzel hizmetlere hep beraber imza attık. 3 yıldan fazladır çalışıyoruz. Adil Bakanın özelliği şehircilik ve belediyeciliği iyi biliyor. Bunun avantajını yaşadık. Bu hizmetlerine şahit olduk. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisi şimdi AK Parti Milletvekili oldu. Esasında göreviniz ne kadar hafifledi bilmiyorum bakanım. Trabzon vekilliği ağır ve kutsal bir görev. Size şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

FAHRETTİN KOCA'DAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Görev değişikliği gerçeklemeyen isimler arasında yer alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı. Koca, paylaşımında "Görevimizde yeni döneme başladık. Koruyucu sağlık hizmetleri, dün olduğu gibi bugün de önceliğimiz. İnsanımıza günden güne daha da nitelikli hizmetler vereceğiz. Ve hastalarımız iyileştikçe hepimiz daha iyi hissedeceğiz. Tüm çabamız iyilikler için" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: AA

IŞIKHAN GÖREVİ BİLGİN'DEN DEVRALDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na getirilen Vedat Işıkhan, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Vedat Bilgin'den devraldı.

BAK, GÖREVİ KASAPOĞLU'NDAN DEVRALDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, görevi Mehmet Kasapoğlu'ndan devraldı. Törende konuşan Kasapoğlu'nun şunları söyledi: 

"Bugün yeni bir dönemi başlatıyoruz. Heyecanlı, mutlu ve duygu dolu olduğumu söylemek istiyorum. Bu görevler büyük onur. Bu aziz millete hizmet etmek büyük onur. Halkımıza teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza bu kutlu görevi bize verdiği için, her zaman desteklerini gösterdiği için şükranlarımı sunuyorum. 5 yıl önce bu manzarayı yine yaşamıştık. Güzel bir 5 yıl geçirdik. Bu görevi başka bir arkadaşımıza da devredebilirdik ama güzel abime devrediyorum."

YAŞAR GÜLER GÖREVİNİ HULUSİ AKAR'DAN DEVRALDI

Yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise görevini Hulusi Akar'dan devraldı. Törende açıklama yapan Hulusi Akar, "Görev süremiz boyunca hudutlarımız en etkin bir şekilde korunmuştur kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Yaşar Güler ise AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Güler, sonrasında ise Hulusi Akar'a teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Zatialinize milletvekilliğinizde başarılar diliyorum. Malumunuz bu bir bayrak değişimidir. Bugün bu bayrağa ben devralıyorum. 49 yıldır taşıdığım üniformamı çıkarırken Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilemenin gururunu yaşıyorum. Hudut güvenliğimiz en üst seviyede sürdürülmeye devam edilecektir."

"FETÖ ile mücadele de artan azim ile sürdürülecektir. Milli Savunma Bakanlığı'nın sorumluluk alanlarında Atatürk İlke ve İnkilapları'na bağlı, bilimin rehberliğinde, ülkemizin tüm menfaatlerini gözetmek için çalışacağımızı belirtmek istiyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum."

Ayrıntılar geliyor...