Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci kulüplerinin bulunduğu alanlar yurt yapılmak için boşaltılmak isteniyor. Karara tepki göstererek nöbet tutma eylemi gerçekleştiren öğrencilere ise özel güvenlik müdahale etti. EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ise "Öğrenci kulüplerinden elinizi çekin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Boğaziçi öğrencilerine 'özel güvenlik' müdahalesi: Öğrenci kulüpleri boşaltılmak isteniyor
Fotoğraf: Boğaziçi Direnişi / Twitter (Ekran Görüntüsü)

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenci kulüpleri için nöbet tutan öğrencilere özel güvenlik müdahale etti. 

Boğaziçi Üniversitesi'nde atanmış yönetim, barınma krizini bahane ederek öğrenci kulüplerinin yerini yurt olarak kullanmak amacıyla merkezden taşıma kararı aldı.

Bunun barınma krizi için bir çözüm olmadığını söyleyen öğrenciler, kulüplerin taşınmasını engellemek için sabah saatlerinden itibaren kulüplerin yer aldığı 1'inci Erkek Güney Yurdu’nda toplanmaya başladı.

Kulüplerin taşınmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan öğrenciler, açıklama yaptı. 

Öğrenciler yaptıkları açıklamada ayrıca “Kulüpler yerinde, yerinde güzel” sloganı attı, basın açıklamasının ardından kulüp isimlerinin yazılı olduğu ahşap bloklar yerleştirdiler

Öğrenciler, daha sonra sosyal medya üzerinden Güney Erkek Yurdu'nun önünde buluşmak üzere çağrı yaptı. 

ÖZEL GÜVENLİK ÖĞRENCİLERİ ÇIKARTMAK İSTİYOR

Açıklamanın ardından nöbet tutan öğrencilere, özel güvenlik müdahale etti. Özel güvenlik ekiplerinin öğrencileri alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

Boğaziçi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise dışarıda çevik kuvvet ekiplerinin beklediği aktarıldı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: 

"Kulüp odalarımızı savunan arkadaşlarımız darp ediliyor! Kayyumun talimatıyla içeride sivil polis ve özel güvenlik, dışarıda çevik kuvvet bekliyor. Herkesi desteğe bekliyoruz!"

"ÖĞRENCİ KULÜPLERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN"

Emek Partisi  (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Öğrenci kulüplerinden elinizi çekin" dedi. Bayhan, şu ifadeleri kullandı: 

"Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum yönetim öğrencilerin bir araya geldiği en güçlü mekanizmalardan olan öğrenci kulüplerini boşaltarak eski BÜMED yerleşkesine taşıyor. Kulüplerinin taşınmasına engel olmaya çalışan öğrencileri kampüs içindeki özel güvenlik ve sivil polisler darp ederek odalardan uzaklaştırıyor Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri baskıya karşı kulüp odalarını savunmaya devam ediyor. Öğrencilerin kulüplerinden elinizi çekin."