HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Buldan: İmralı tecridi bir an önce kaldırılmalı

Van'daki temaslarını sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması gerektiğini söyleyerek Öcalan’ın avukatları ve ailesi görüşmesinin sağlanması çağrısında bulundu.

Van'da Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Şubesi, Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) Şubesi, Aryen Sanat Akademisi ile Arsisa Dil ve Araştırma Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Buldan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre MEBYA-DER ziyaretinde konuşan Buldan, şunları söyledi:

"AKP iktidarı, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye’deki birçok kesime yönelik inkar politikasına devam ediyor. AKP’nin anlayışı bu. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi yok sayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Mücadelemiz, Kürt halkının kimliğini, özgürlüğünü ve demokrasi mücadelesini bu topraklarda var etme mücadelesidir. Bu nedenle Kürtlerin varlığının kabul edildiği bir ortamı yaratmak önemlidir.”

"AKP SUÇ İŞLİYOR"

TUHAY-DER’deki ziyaretinde cezaevlerindeki ihlallere dikkat çeken Buldan, “Türkiye’deki bütün cezaevlerinde infaz yakmalar, ailelerin farklı yerlerde oturmasına rağmen insanların uzak cezaevlerine gönderilmesi, sürgün, sağlık sorunlarından, haberleşme problemlerine kadar çok sayıda problem yaşanıyor. Bugünkü en büyük sorun İmralı Cezaevi'ndeki tecrit sorunudur. İki yıldan daha fazla zamandır Sayın Öcalan’dan haber alınamıyor, aile ve avukat görüşleri yaptırılmıyor. Bu ülkenin kendi çıkarmış olduğu mevcut yasalara uymadığı bir dönem" dedi.