Kemerköy’deki direnişin 183.gününde CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları Gökan Zeybek, Enis Berberoğlu, Özgür Nemutlu ve CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş destek ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Gökan Zeybek, “15 Mayıs sabahı ilk işimiz Ziraat Bankası genel müdürünü arayarak 'bu inşaatları hemen durdurun' demek olacak" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP heyetinden Kemerköy Direnişi'ne ziyaret: 15 Mayıs sabahı ilk işimiz bu inşaatları durdurmak olacak

CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları Gökan Zeybek, Enis Berberoğlu, Özgür Nemutlu ve CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Demirören Grubu’nun borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na devredildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, “rezerv alan” ilan etmesiyle imara açılan Kemerköy’deki direnişin 183. gününde destek ziyareti gerçekleştirdi.

Direnişin ilk gününden beri destek olduğunu belirten Gökan Zeybek, “15 Mayıs sabahı ilk işimiz Ziraat Bankası genel müdürünü arayarak 'bu inşaatları hemen durdurun' demek olacak" dedi. 

Kemerköy’deki talanın sorumlusu olan mevcut ve önceki Ziraat Bankası genel müdür ve yönetim kurulu üyelerinin yargılanacağını ifade eden Zeybek oluşan kamu zararının da kişisel servetlerinden ödetileceğini belirtti.

Kemerköy’deki toplantıda 31 Ekim’de başlayan direnişin 183 gündür devam ettiğini belirten Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi Sözcüsü Gülseren Onanç, “Bu 21 yıllık otoriter iktidar tüm Türkiye’de oynadığı oyunun aynısına burada Kemerköy’de direniyoruz. Bu direniş aslında Türkiye’nin direnişi. 29 Ekim 2022’de ‘adaletin olmadığı yerde direniş haktır’ diyerek başlatmıştık. Ümit ediyoruz ki 2 hafta sonra Türkiye’ye adalet gelecek. Biz de verdiğimiz mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağız” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Burası rezerv konut alanı, rezerv konut alanı aslında riskli konut rezervinin azaltılabilmesi için kamu arazilerinin 6306 sayılı yasayla imara açılması ve yıkılması gereken ve insanların ciddi bir şekilde tehdit altında olduğu alanların dönüştürülmesi için alan oluşturulması. Bunun için de bakanlığa bir yetki verilmiş. Ama gelin görün ki yasanın uygulama şekli bir rant aracına dönüştü. Biz altılı masa olarak bir İstanbul yasası çıkaracağız. Cumhurbaşkanı yardımcısı Ekrem İmamoğlu süreci hızlı bir şekilde işletecektir. Burada ilk yapacağımız işlerden biri Ziraat Bankası Genel Müdürü'nü görevden almak olacak. Bu ve bundan önceki Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyelerini kamuyu uğrattıkları zararlardan dolayı mutlaka mahkemeye vereceğiz. Bu kamu zararlarının şahsi servetlerinden alınmasına kadar gidecek. Bunlar servetlerini Londra’ya, Paris’e, Portekiz’e kaçırdılar diye düşünebilirsiniz, Nerede olurlarsa olsunlar yasadışı yollarla yurtdışına kaçırdıkları haksız kazançları ile ilgili de uluslararası alanda haklarımız olduğunun da bilinmesini istiyorum. Öylesine kararlılıkla üstlerine gidilmesi gerekir ki, gelecekte bizim içimizde ya da dışımızda hiç kimse buna cesaret edemesin."

"DEMİRÖREN'DEN DE ZİRAAT BANKASI'NDAN DA HESAP SORACAĞIZ"

Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"2009 ya da 10 yılında o günün parasıyla 14 milyon dolara Demirören tarafından satın alınan bu arazilerin 2018 yılında Ziraat Bankası’na 315 milyon dolara satılmasının hesabını Demirören’den de soracağız, Ziraat Bankası’ndan da. Dünyanın hiçbir yerinde 8 yıl içinde 14 milyon doları 315 milyon dolara çıkaracak yanlış, riskli bir yatırım yapıyorsunuz ve dolar cinsinden 20-25 kat para kazanıyorsunuz bu affedilecek bir şey değil. Bu birilerinin eli ile kamu kaynaklarını servet transferidir. Devleti zarara uğratmaktır ve ağır cezalıktır. Bu manada siyasal iktidarın medyayı ele geçirmek iamacıyla kaynak yaratmak için vermiş olduğu emirleri yerine getirmek, buna çaresizdim-talimat aldım, saraydan emir geldi gibi lafların hiçbirisi bu imza sahipleri kişilerin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Dreyfus davası gibi tarihe geçecek ve mutlaka bunun bedelini ödeyecekler.”

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’da Türkiye’de yasaların yeterli olduğunu ama uygulamada sorun yaşandığını belirterek 14 Mayıs’tan sonra bunun da çözüleceğini söyledi.