CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa'da deprem bölgelerine gönderilmek üzere mesleki ve teknik liselerde çadır ve uyku tulumu üretimi yapıldığı iddiasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması üzerine TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP'li Karabıyık, 'Bursa'da mesleki ve teknik liselerde çadır üretildiği' iddialarını Bakan Özer'e sordu
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa'da deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ile yangın dayanıklılık gibi testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve mesleki ve teknik liselerde üretildiği öne sürülerek yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddiaları TBMM’ye taşıdı.

Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yazılı olarak yanıtlaması üzerine verdiği soru önergesinde “Milli Eğitim Bakanlığı olarak bazı Mesleki ve Teknik liselerde çadır üretildiği ve üretilen 410 çadırın 22 Şubat tarihinde deprem bölgesine gönderildiği kamuoyu ile paylaşılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Karabıyık’ın Özer’e yönelttiği sorular şöyle:

“► Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde üretildiğini iddia ettiğiniz 410 çadırın AFAD’a çadır üreten firmalardan alındığı, çadırların Gaziantep’ten Bursa’ya sonrasında da Bursa’dan Gaziantep’e gönderildiği haberleri ile ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

► Yapılmış ise hangi sonuca ulaşılmıştır?

► Bu iddia doğru mudur?

► Söz konusu çadırlar için firmalara ne kadar ödeme yapılmıştır? Çadırların nakliye giderleri için ne kadar ödeme yapılmıştır?

► Deprem sonrasında bir dakikanın bile önemi varken sırf “mesleki ve teknik liselerde çadır ürettik” diyebilmek için organize edilen bu olayla ilgili bakanlığınıza ya da adli birimlere yapılmış bir şikayet var mıdır?

► Yüz binlerce yurttaşımız ağır kış koşullarında geceyi sokakta geçirirken; hastalar, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar çadıra ihtiyaç duyarken Milli Eğitim Bakanlığı olarak deprem bölgesinden satın alınan çadırların Bursa’ya getirilerek üzerlerine MEB logosu yapıştırılması ve tekrar deprem bölgesine tırlarla gönderilmesi sürecinin sorumlusu kimdir?”