CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, AKP hükümeti döneminde satılan fabrika, santral, limanların 13 metreye ancak sığan listesini TBMM Genel Kurulu’nda açıkladı. Kaya’nın açıkladığı liste Genel Kurul salonu boyunca uzandı.

CHP'li Kaya, 13 metrelik listeyi Meclis'te açıkladı: 'AKP'nin 18 yılda sattıklarının listesidir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmat Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda AKP hükümetleri döneminde satılan fabrika, liman, tershane ve santrallerin listesini açıkladı.

Kaya’nın açıkladığı liste 13 metreyi bulunca CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ona yardımcı oldu.

Kürsüden başlayan liste Genel Kurulu geçerek milletvekillerinin oturduğu 4. sıraya kadar uzandı.

chp-li-kaya-13-metrelik-listeyi-meclis-te-acikladi-akp-nin-18-yilda-sattiklarinin-listesidir-815716-1.

Kaya açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanı geçenlerde bir açıklama yaptı. Dedi ki: 'Bazı ülkelere para desteği veriyoruz, 156 ülkeye de sağlık malzemesi ve ekipman desteği veriyoruz.' Allah'ım sen aklımıza mukayyet ol dedim bu sözleri duyduktan sonra. Arkadaşlar, kriz döneminde bu koronavirüsü ortaya çıktıktan sonra IBAN atıp bu milletten para topladınız. Şimdi o paralarla Tunus'a 5 milyon dolar, Somali'ye 3,5 milyon dolar yardım gönderiyorsunuz. Ya memlekette millet aç, esnaf dükkanlarını kapatmış, emekli geçinemiyor, bu kadar sıkıntı varken siz tüyü bitmemiş yetimin parasını hoyratça başka ülkelere gönderiyorsunuz, buna hakkınız yok, bunu bir kere bilmelisiniz. Eğer paramız varsa, eğer imkânlarımız varsa elbette yardım edeceğiz, biz yardımsever bir milletiz ama önce can sonra canan" ifadelerini kullandı.

Kaya, açıklamasına şöyle devam etti: "Bakın, dediler ki 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin dikili bir ağacı yok.' 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı bir fabrika yok.' 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin çaktığı bir çivi yok.' Çok özür dileyerek arkadaşlar, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu ülkeye yaptıklarını şöylece bir liste hâlinde, sizler de görün arkadaşlar."

"Bakın, şu gördüğünüz 15 metrelik liste Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu ülkeye yaptığı fabrikalar, limanlar, sanayi tesislerinin listesidir. Alın, okuyun ve iftira atmayın" diyen Kaya, "Bakın arkadaşlar, şu liste de, şu elimdeki liste de AKP'nin 18 yılda sattıklarının listesidir; bunu da atıyorum. Bakın arkadaşlar, 13 metrelik listedir arkadaşlar, AKP'nin sattıklarının listesidir arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

chp-li-kaya-13-metrelik-listeyi-meclis-te-acikladi-akp-nin-18-yilda-sattiklarinin-listesidir-815717-1.

(ANKA)