11 yaşındaki Rabia Naz’ın şüpheli ölümüyle gündeme gelen Giresun’un Eynesil ilçesinde, 5 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmaktan hüküm giymiş olduğu halde cezaevinden denetimle serbest bırakılan S.B.’nin bu kez bir lise öğrencisine saldırı teşebbüsünde bulunduğu belirtildi. Olay kamuoyunun tepkisini çekerken, protesto için Görele Adliyesi önüne gelen Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, gözaltına alınmak istendi. […]

Çocuk istismarcısı serbest bırakıldı, lise öğrencisine cinsel saldırıda bulundu

11 yaşındaki Rabia Naz’ın şüpheli ölümüyle gündeme gelen Giresun’un Eynesil ilçesinde, 5 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmaktan hüküm giymiş olduğu halde cezaevinden denetimle serbest bırakılan S.B.’nin bu kez bir lise öğrencisine saldırı teşebbüsünde bulunduğu belirtildi. Olay kamuoyunun tepkisini çekerken, protesto için Görele Adliyesi önüne gelen Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, gözaltına alınmak istendi.

Neden serbest kaldı?

Karakola imza atmayan ve firari duruma düşen S.B., Eynesil’de önceden takip ettiği öne sürülen lise öğrencisi E.A.’yı istismar etmek istedi. Saat 17.00 civarında S.B. dersaneden çıkıp evine ulaşmak için bindiği minibüsten inen E.A.’yı zorla ve darp ederek yolun kenarındaki fındık bahçesine götürmeye çalıştı. Olay çevredekiler tarafından görülünce, kaçan S.B. Emniyet güçleri tarafından yakalanıp Görele Adliyesi’ne sevk edildi.

S.B.’nin Aralık Mahallesi’nde, sabah saatlerinde bir evden çıktığı görüldü. Bu ev için, olaya bakan savcının arama kararı çıkarması istendi. Ancak savcının “Birkaç gün içinde” dediği öne sürüldü. Savcının aynı zamanda Rabia Naz dosyasına bakan savcı olması ise dikkat çekti.

13 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası da eşiyle birlikte adliyeye gitti. İntihar ettiği söylenen Rabia Naz’ın otopsi raporunda, çarpma bulguları tespit edilmişti.

Savcının olay yerinden keşfi tamamlamadan ayrıldığı ve kimi AKP’li yöneticilerin soruşturmaya müdahil olmaya çalıştığı da ileri sürülenler arasındaydı. Konu, Meclis gündemine de taşınmıştı.

gözaltına alınmak istendi

Eynesil’de yaşananlara Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Üst üste skandallar yaşanıyor. Olaydan haberdar olunca eşimle Görele Adliyesi’ne gittik. 5 yaşındaki kız çocuğuna istismardan sadece 8 yıl alan kişiyi 4 yıl sonra kontrollü serbest bıraktılar, bu olay yaşandı. Tepki gösterince, polis beni gözaltına almak istedi” dedi.

Benzer süreçleri kızı için adalet arayışında sık sık yaşadığını söyleyen Vatan, şöyle konuştu: “Kızımızın faillerinin bulunması için Eynesil’de iş yerlerine afişler astık. Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu işyeri sahiplerine baskı yaparak bu afişleri söktürttü. Biz adalet arıyoruz. Eynesil Belediye Başkanı ve yeğenleri tarafından bizzat telefonla da tehdit ediliyorum. Suç duyurusunda bulundum. Kim olursa olsun, kimin yakını olursa olsun suçlu, suçludur.”

Aynı durumla Görele’de de karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Vatan bunu da şöyle anlattı: “Buraya da afişler asmak istedik. Bu kez, belediyeden ‘bilirkişi’ yollandı, ‘İzin aldınız mı?’ diye sordular. Gece tüm afişleri tek tek parçaladılar. Kadınlar Günü ile ilgili mesajlar yayınlıyorlar. Kadınlar Günü, 11 yaşındaki kız çocuğunun faillerini koruyup, 5 yaşındaki çocuk istismarcılarını kayırarak kutlanmıyor.”