AKP milletvekili Tuğrul Türkeş, seçimlere partisinin listelerinden girecek olan HÜDAPAR’ı eleştirdi. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Türk bayrağına ilişkin sözlerini değerlendiren Türkeş, “Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDAPAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak” dedi.

Cumhur İttifakı’nda çatlak büyüyor: AKP'li Türkeş, HÜDAPAR’dan rahatsız olduğunu söyledi

AKP Ankara Milletvekili olan ve 14 Mayıs seçimlerinde Ankara 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterilen Yıldırım Tuğrul Türkeş, Hizbullah’la ilişkisi tartışılan HÜDAPAR’dan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Radyo Sputnik’te yayınlanan Elif Sudagezer Tüzüner ve Fethi Yılmaz’la Seçim Özel programında değerlendirmelerde bulunan Türkeş, HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nun “Türk bayrağının ismi bana problemli geliyor” sözlerinin hatırlatılması üzerine Yapıcıoğlu’na tepki gösterdi.

Türkeş, “Onun o bayraktan rahatsız olma hakkı varsa benim de HÜDAPAR’dan ve onun genel başkanından rahatsız olma hakkım demokratik bir hak. Yani yapsın da görelim” ifadelerini kullandı.

“TAY TAY YÜRÜYEREK AK PARTİ’YE GEÇMİŞ DEĞİLİM”

Türkeş, neden AKP’de siyaset yaptığını da anlattı. “Ben kendi irademle Milliyetçi Hareket Partisi'nden çıkıp tay tay tay yürüyerek AK Parti'ye gitmiş değilim” diyen Türkeş, seçim hükümetinde görev yaptığı için MHP’den ihraç edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“2015 yılında Türkiye'de iktidar oluşamadı. AK Parti iktidardan düşmüştü, yani milletvekili itibariyle ve yeni bir hükümetin oluşturulamaması neticesinde seçim önlemeye gitti Türkiye. Orada bana bir anayasal görev teklif edildi. Yani '2 aylık bir seçim hükümetinde görev yap' dediler; ben de bunu kabul ettim. O dönemin MHP yönetimi bunu kendilerine karşı bir başkaldırı olarak nitelendirdiler ve beni ihraç ettiler. Ama ben ona yasal bir ihraç demem. Hal öyle olunca; ben de siyasette devam etmek istiyordum, AK Parti'den de bir davet var. Ondan sonra da AK Parti'ye geçtim ve 2015'ten beri de kesintisiz 8 yıldır AK Parti'de hem milletvekilliği yapıyorum hem de siyaset yapıyorum.”

DESTİCİ DE ELEŞTİRMİŞTİ

HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na katılması, ittifakın kimi unsurlarını rahatsız etti. MHP’nin sessizliği dikkat çekerken, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Ben yeke yek HÜDAPAR'la ittifak kurmam” demişti.

Destici, HÜDAPAR’a ilişkin, “HÜD PAR'ın parti programındaki bazı vaatlerine katılmıyorum ve onların tam karşısındayım. Ben Büyük Birlik Partisi olarak yeke yek HÜDAPAR'la ittifak kurmam” değerlendirmesini yapmış, ancak yine de ittifakı savunarak “Şu andaki haliyle HÜDAPAR eşittir HDP değildir. Çünkü HDP aktif bir terör örgütünün şu anda partisidir. Bunu kınamıyorlar. HDP'nin üstünü HDP'yle iş birliklerinin üstünü örtmek için ne yapıyorlar? HÜDAPAR'ı gösteriyorlar” ifadelerini kullanmıştı.