Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İtttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyasına destek verdi. Davutoğlu, 50 bin TL bağış yaptı.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylık kampanyasına bağış yaptı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İtttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyasına 50 TL bağış yaptı.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan yarışacak. Adaylar, kendi adlarına açılan hesap numaralarına nakdi bağış kabul ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararına göre, Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nde cumhurbaşkanı adayları, bağış toplamak için döviz hesabı açtırabilecek. Cumhurbaşkanı adaylarına en yüksek nakdi bağış ve yardım miktarı olan 55 bin 598 TL'nin karşılığı döviz tutarını geçmemek şartıyla döviz cinsinden yardım ve bağış yapılabilecek. Bağış ve yardımlarda, yapıldığı günden bir önceki gün Resmi Gazete'de ilan edilen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Efektif Satış Kuru dikkate alınacak.

Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası için açtırılan banka hesabına 50 bin lira tutarında bağış yaptığı belirtildi.