Diyanet’in taşıt filosuna yönelik tartışmaların ardından, “Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın araç filosuna TOGG da eklendi. Başkanlığa makam aracı olarak kırmızı TOGG gönderildiği ancak “Personelin yoğun ilgisi” nedeniyle “Yazılım problemi var, aracı geri gönderdik” denilerek aracın garaja kaldırıldığı öğrenildi

Diyanet’e verilen kırmızı TOGG “Personelin ilgisi” nedeniyle garaja kaçırıldı

Mustafa BİLDİRCİN

İktidarın seçim malzemesi olarak kullandığı TOGG’un gönderildiği kamu kurumlarının arasına Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da eklendiği bildirildi. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın makam aracı olarak kullanması için başkanlığa gönderilen kırmızı TOGG, personelin yoğun ilgisi nedeniyle garaja çekildi. Aracın, şehir dışında olan Ali Erbaş’ın Ankara’ya dönmesiyle birlikte görücüye çıkarılacağı belirtildi. 
Aralarında icracı bakanlıkların da olduğu çok sayıda bakanlığı bütçesi itibarıyla geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı’na gönderilen TOGG’un garaja çekildiği bilgisinin başkanlığın merkez teşkilatında görev yapan birçok personele söylenmediği ifade edildi.

YAZILIM PROBLEMİ

İddiaya göre, TOGG’un başkanlığa geldiği andan itibaren, “Araca yoğun ilgi gösteren” personele, “Araçta yazılım problemi var, geri gönderdik” denildi. İl ziyaretleri için Ankara dışında olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ankara’ya döndüğünde kırmızı TOGG’u makam aracı olarak kullanacağı kaydedildi.

KORKUMUZDAN ARAÇ ALAMIYORUZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Aralık 2021'de yaptığı bir açıklamada, eski başkan Mehmet Görmez'in kullandığı 11 yaşındaki makam aracına bindiğini söyleyerek, “Geçenlerde bozuldu, yolda kaldık. Koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” ifadelerini kullandı. Erbaş’ın sözleri kamuoyunda büyük tepki çekti.