Edirne’de kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış Organize Sanayi Bölgesi’nde etkili oldu. Bölgede inşaat halindeki bir fabrikanın çatısında çalışırken fırtınaya yakalanarak 12 metre yükseklikten düşen 3 işçi yaralandı.

Kaynak: DHA-AA
Edirne OSB’de fırtına nedeniyle işçiler 12 metreden düştü: 1'i ağır 3 yaralı
Fotoğraf: DHA

Edirne’de etkili olan kuvvetli fırtına ve sağanak yağışın, bir fabrikanın çatı montajını yapan işçiler yaklaşık 12 metreden beton zemine düşürmesiyle 1’i ağır 3 emekçi yaralandı.

Edirne’nin Süloğlu ve Lalapaşa ilçeleri arasında bulunan Edirne Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikanın çatısını yapmak için Afyon’dan gelen Yılmaz Üstündağ, Ali Över ve İbrahim Özer çatı montajı yaptıkları esnada şiddetli sağanak, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar etkili oldu.

Fabrikanın çatı kaplamasını yapan 5 işçiden 3’ü aniden bastıran kuvvetli fırtına ve sağanak nedeniyle yaklaşık 12 metre yükseklikten beton zemine düşerek yaralandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralı işçilerden İbrahim Özer’in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yılmaz Üstündağ ve Ali Över'in ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 

'HER ŞEY ANİDEN OLDU, NE OLDUĞUNU ANLAMADIK'

Hafif yaralanan Yılmaz Üstündağ, "Çalışıyorduk, saat 5 civarı yemek molası vermiştik. O sırada hava gayet iyiydi. Sonra yeniden çalışmaya çıktık ve son paneli açmaya başladık. O sırada saniyelik, aniden afet gibi bir rüzgar geldi. Biz 5 kişiydik o sırada, arkadaşlarımızdan birisi aşağıya direk düştü. Biz panellerle birlikte düştüğümüz için sanırım onun kadar etkilenmedik. Anlık oldu her şey, nereden geldiğini biz de anlamadık. 12 metreden aşağıya düştü herkes" dedi.

Kazayı ufak sıyrıklarla atlatan Ali Över de yoğun bakımda olan arkadaşları için endişeli olduklarını belirtti. Över, "Her şey aniden oldu. Ne yazık ki bir arkadaşımızın durumu kritik, kendisi yoğun bakımda" diye konuştu.